1.8.2018 klo 10:50
Uutinen

Kolmekymppiset Kemin Teollisuusmaalaus Ky ja Kemin Diesel Oy

Sekä Kemin Dieselillä että Kemin Teollisuusmaalauksella vietetään tänä vuonna juhlavuotta: molemmat yritykset ovat toimineet jo 30 vuoden ajan. Yritysten syntyvaiheet poikkeavat toisistaan.

Kemin Teollisuusmaalaus Ky

Eletään vappua vuonna 1988. Kaksi ilman työtä olevaa nuorehkoa miestä aloittaa yritystoiminnan. Miehet olivat Esa Tuominen ja Pekka Tuominen, ja kaikki aloitettiin autoremonteista. Sittemmin yritys keskittyi lähinnä teollisuudelle tehtäviin korroosion-estomaalauksiin.

Kemin Teollisuusmaalaus tekee hiekkapuhalluksia ja maalauksia. Työkohteita on ollut ympäri Suomea, esimerkiksi Talvivaaran kaivos, Keljonlahden voimalaitos, Kemin Prisma ja Outokumpu. Urakoita on tehty myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Yrityksen sesonkiaika ajoittuu keväästä syksyyn. Esa Tuominen kertoo, että työntekijöitä on joskus vaikeaa saada, koska työ on kausiluonteista ja useimmat urakat tulevat hyvinkin nopealla aikataululla.

– Olemme kouluttaneet yrityksessämme monia nuoria alalle, ja meiltä saamillaan opeilla ja taidoilla he ovat sitten siirtyneet sellaisen työnantajan palvelukseen, joka pystyy tarjoamaan vakituisempaa työtä. Parhaimmillaan yritys on työllistänyt jopa 50 henkilöä.

Kemin Diesel Oy


Yrittäjä Keijo Selkälä (vas) vastaanottamassa Kemin Yrittäjien onnittelukukat,
jotka ojentaa hallituksen jäsen Sakari Laukkanen.

Alkujaan Rovaniemeltä kotoisin oleva Keijo Selkälä työskenteli 1980-luvulla Oulun Dieselin palveluksessa. Siellä kävi paljon asiakkaita Pohjois-Suomen alueelta, ja hänen työkaverinsa kävikin Kemin elinkeinotoimistolla keskustelemassa yrityksen perustamisesta Kemiin. Toukokuussa vuonna 1988 sitten perustettiin Kemin Diesel Oy. Keijo Selkälä on jo useamman vuoden pyörittänyt dieselkorjaamoa yksin, yhtiökumppanin menehdyttyä äkillisesti.

Kemin Dieselistä löytyy erikoislaitteet suuttimien ja ruiskutuspumppujen korjauksiin, rivi- ja siirtopumppujen korjauksiin, yksikköpumppu-suuttimien tarkistuksiin ja moottorien optimointeihin.

Yrityksellä on myös tilausmyyntiä, parin päivän toimitusajalla.

Edelleen monet suuntaavat vielä Ouluun, vaikka vastaavaa tarjontaa löytyy Kemistäkin. Keijo Selkälä soisi kemiläisten käyttävän enemmän paikallisia palveluita.

– Toivoisin myös yhteistyötä autoalan yritysten kanssa.