8.3.2022 klo 14:04
Uutinen

Kolumni: Tutustu yrityskoulutuskalenteri.fihin

Yrittäjänä oppiminen tapahtuu useimmiten työtä tekemällä ja työuraa uudistamalla. Hoitohuone Helmiinan yrittäjä Tanja Heikka on tyypillinen esimerkki: Ennen nykyistä uraansa yrittäjänä hän työskenteli pitkään sosiaalialalla, mutta irtisanoutui vakituisesta työstä ja kouluttautui hyvinvoinnin alalle. Yrittäjänä vastaan tuli uusia, esimerkiksi markkinointiin liittyviä taitoja, mitkä olivatkin aivan uusia. Tämä tarina lienee usealle yrittäjäksi ryhtyneelle tuttu.

Monen työ on muuttunut entistä hektisemmäksi, eikä koulutuspäivät enää merkitse vaihtelua, vaan lisäjärjestelyjä, jonka jälkeen tekemättä jääneet työt pitää kiireellä parsia kasaan. Käsi ylös, moniko meistä on koronan aikana kuunnellut toisella korvalla koulutusta ja kauhonut samalla muita töitä – keskittymättä kumpaankaan oikein kunnolla?

Tutkimusten mukaan opittu tieto haihtuu nopeasti, mikäli oppia ei voi saman tien viedä käytäntöön. Paras keino olisikin hankkia koulutusta juuri sillä hetkellä, kun uudelle osaamiselle on tarve, ja yrityksen toimintaa aiotaan konkreettisesti muuttaa opitun avulla. Oppimisen tulokset paranevat, kun koulutuksen sisältö jaetaan pieniin annoksiin, ja palaset lomitetaan osaksi arjen työtä. 

Yrityskoulutuskalenteri.fi on uusi, kaikenkokoisille ja eri toimialoilla toimiville yrityksille tarkoitettu palvelu. Sivusto kokoaa yhteen Lapin eri oppilaitosten tarjoaman yrityskoulutuksen: yrittäjä voi esimerkiksi päivittää lupa/pätevyys- ja korttikoulutukset ilman että sopivaa koulutusta tarvitsee selata useiden koulutuksenjärjestäjien tarjonnasta. Sivustolla on myös erilaisia tee-se-itse tyyppisiä paketteja, mitkä ovat noukittavissa pieninä palasina työn lomaan. 

Palataan vielä hetkeksi Hoitohuone Helmiinan yrittäjään Tanjaan. Yrityskoulutuskalenterin koulutustarjonnasta on ollut konkreettista apua liiketoiminnalle. Tanja poimi yrityskoulutuskalenterista löytyvän Sosiaalisen median arkikäyttöä yrityksille – koulutuksen ja rakensi sen avulla raikkaan somenäkyvyyden nopeasti, kustannustehokkaasti ja aidosti omana itsenään. 

Haastammekin lapin yrittäjät tutustumaan Yrityskoulutuskalenteriin. Koulutukset voivat olla juuri se avain, joka siivittää entistä paremmin toimivaan liiketoimintaan. 

Kirjoittajat: 

Hannaleena Posti, yrityskehittäjä, Business Tornio
Mirva Juntti, palvelupäällikkö, Lapin Ammattikorkeakoulu