Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Rakennusalan tilanne edelleen synkkä
Rakennusalan tilanne ei ole parantunut. Kuva: Getty Images
17.5.2024 klo 08:42
Uutinen

Konkurssiluvut edelleen korkealla – Rakennusalan vaikeudet jatkuvat

Rakennusalan ohella myös kaupan ala on vaikeuksissa.

Tilastokeskus on kertonut tuoreista konkurssiluvuista. Tietojen mukaan huhtikuussa laitettiin vireille kaikkiaan 293 konkurssia. Viime maaliskuussa hakemusten määrä oli 274. Vireille laitettujen konkurssien määrä on hieman suurempi kuin vuoden 2023 huhtikuussa.

Viimeisten 12 kuukauden aikana konkurssien määrä oli 13 prosenttia suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona.

Huhtikuussa konkursseja laitettiin vireille eniten muiden palveluiden, rakentamisen sekä kaupan toimialoilla. Rakentamisen toimialalla konkursseja tilastoitiin 74 kappaletta.

– Yritysten tilanne ei ole edelleenkään helpottumassa. Arviomme mukaan konkurssiuhkaisten maksukehotusten ja konkurssihakemusten määrät pysyvät korkealla tasolla vielä ainakin seuraavat kuukaudet, Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen sanoo.

Hänen mukaansa rakennusliikkeet ovat edelleen vaikeuksissa, mutta konkursseja on odotettavissa myös kaupan ja palvelun sektoreilta.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana rekisteröitiin 15 031 uutta yritystä. Rekisteröintien määrä kasvoi 8 prosentilla edellisestä vuodesta.

– Taloustilanteesta huolimatta yrittäjyys kiinnostaa suomalaisia, Toivonen kertoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus