21.11.2020 klo 15:22
Uutinen

Korona-ajan Sissitoiminta palkittiin vuoden Yrittäjätekona

Savon Yrittäjät on myöntänyt Vuoden Yrittäjäteko -palkinnon Savon Sisseille tunnustuksena sinnikkäästä ja pyyteettömästä työstä koronakriisin alkuvaiheessa.

Yrittäjäteko-palkinnon taustalla ja valintaraatina toimii Savon Yrittäjien Emeritus-klubi. Klubi koostuu Savon Yrittäjien ja sen paikallisyhdistysten entisistä puheenjohtajista.

– Savon Sissejä oli helppo lähestyä ja heiltä sai konkreettista apua. Ryhmän jäsenet laittoivat itsensä likoon silloin, kun yrittäjien hätä oli suurimmillaan, Emeritus-klubin puheenjohtaja Sirpa Kinnunen perustelee palkinnon jakamista Savon Sisseille.

Sissitoimintaan osallistui kuusi pohjoissavolaista yrittäjää ja eri alojen asiantuntijaa täysin vapaaehtoisuuteen perustuen. Palkintoa vastaanottamassa olivat Hannu Raatikainen, Karoliina Partanen, Erkki Laitinen ja Jouni Ortju. Muita Sissejä olivat Jouko Hyvönen ja Marja Pääkkö.

– Koronapandemia iski nopeasti ja kaikki toiminta tuntui lamaantuvan. Mieleeni palautui 1990-luvun lamakausi ja sen jälkiseuraukset. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi Savon Sissien puhelinpalveluun, koska tiedän, että selviytymiseen on aina löydettävissä uusi polku. Halusin olla kuuntelemassa ja neuvomassa mahdollisimman useaa yrittäjää, kertoo Hannu Raatikainen. Raatikainen on yksi Sisseistä ja Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Asianajotoimisto Forte Oy:llä asianajajana ja varatuomarina työskentelevä Karoliina Partanen iloitsee tunnustuksesta. Asianajotoimisto toi mukanaan osaamisen lomautuksia ja mahdollisia irtisanomisia koskevissa kysymyksissä aikana, jolloin lainsäädäntöä oltiin tilapäisesti muuttamassa.

– Tiesin, että yrittäjien tiedontarve on kova ja halusin antaa oman osaamiseni alueen yrittäjien käyttöön. Minua huolestutti yrittäjien jaksaminen ja se, ettei nopeiden ratkaisujen tekeminen henkilöstön osalta johda turhiin epäselvyyksiin. On toki hienoa saada tunnustusta työstä, mutta enemmän haluaisin kiinnittää edelleen huomiota yrittäjien toimintaedellytyksiin, jaksamiseen ja yrittäjyyttä koskeviin rajoitustoimiin. Olen kiitollinen, että sain työskennellä osana asiantuntevaa ja rohkeaa porukkaa, toteaa Partanen.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren kertoo, kuinka hämmästyttävän nopeasti Sissit aloittivat toimintansa.

– Pari päivää sen jälkeen, kun valmiuslaki tuli voimaan, Sissit olivat valmiina toimimaan. Nopea toiminta keväällä auttoi yrittäjiä juuri oikeaan aikaan, Aikio-Tallgren kertoo.

Vuoden Yrittäjäteko -palkinto myönnetään vuosittain. Aiempia palkinnonsaajia ovat olleet Seppo Ruotsalainen, Kairest Oy:n yrittäjä, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy, yrittäjä Ismo Apell, toimitusjohtaja Antero Vartiainen, toimitusjohtaja Eino Fagerlund, toimitusjohtaja Sami Kapanen, Kiuruveden Elomessut, toimittaja Ilpo Lommi, Sonkajärven Eukonkanto ja toimitusjohtaja Väinö Korhonen.

Vuoden Yrittäjäteko 2020 -palkinto jaettiin Savon Yrittäjien syyskokouksessa 21.11.2020.

Lisätietoja:

Emeritus-Klubi
Sirpa Kinnunen, puheenjohtaja, puh. 0400 481 703

Savon Sissit
Hannu Raatikainen, puh. 0400 272 750

Savon Yrittäjät
Paula Aikio-Tallgren, toimitusjohtaja, puh. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi