4.12.2020 klo 11:12
Uutinen

Korona piti yrityskummit kiireisinä

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen myös yrityskummeille. Keväällä epidemian iskettyä yrittäjien yhteydenottoja tuli paljon. Kun avunpyyntöjä tulvi myös Keski-Suomen Yrittäjien toimistoon, alettiin pohtia, mitä niille voisi tehdä.

– Saimme toimintaan uuden kanavan, kun Suomen yrityskummit liittyivät mukaan myös Suomen Yrittäjien Mentorisi.fi-palveluun. Kummit pystyivät tarjoamaan yrittäjille monipuolista apua ja neuvontaa. Vaikka tarve oli suuri ja kiire kova, pystyimme viemään kaikki avunpyynnöt päätökseen. Syksyllä on ollut hiljaisempaa, mutta valitettavasti se voi olla vain tyyntä myrskyn edellä, Keski-Suomen Yrityskummit ry:n puheenjohtaja Raimo Saarinen toteaa

Ota ajoissa yhteyttä

Suomen Yrityskummit ry on laajentanut myös kansainvälistä toimintaansa, sillä se on mukana kehittämässä Euroopan unionin kanssa Early Warning -palvelua.

– Tanska on edellä Suomea, mutta me opimme ja tulemme perässä. Palvelun avulla yritysten ongelmiin yritetään päästä käsiksi ajoissa, Saarinen sanoo.

– Se sopii neuvoksi myös kotimaahan. Kummien apua kannattaa hakea hyvissä ajoin, jotta ongelmat eivät pääse liian pahoiksi. Meillä miehillä on asiassa opittavaa. Oman kokemukseni perusteella uskallan sanoa, että naisyrittäjät pyytävät ongelmissaan huomattavasti helpommin apua, hän jatkaa.

Yrityskummius kiinnostaa Keski-Suomessa. Kummien lukumäärä on ollut kasvussa, vaikka mitään rekrytointikampanjaa ei olekaan ollut. Yrityskummeja on tällä hetkellä 52.

Raimo Saarinen on päättänyt luovuttaa vetovastuun seuraavalle Keski-Suomen Yrityskummit ry puheenjohtajalle, jota ei vielä ole valittu. Yrityskummina Saarinen aikoo kuitenkin jatkaa.

Yrityskummit

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Keski-Suomessa yritys­kummitoiminta kuuluu Keski-Suomen Yrittäjät ry:n palveluihin.

Muita kiinnostavia aiheita