25.6.2020 klo 12:48
Uutinen

Kotimaan matkailu kuumenee

Suomen kesä on ollut tähän mennessä ilmoja imarteleva, ja koronarajoituksia on vihdoin lievennetty. Koko maailmaa mullistava tilanne on ollut monelle yritykselle haaste, mutta myös onnistumisia on koettu. Forssassa käytettyjen matkailuvaunujen kauppa on käynyt entistä kuumempana tänä kesänä.

Forssan Vankkurit myy käytettyjä matkailuvaunuja ja huoltopalveluja matkailuautoille sekä -vaunuille. Huollot onnistuvat helposti kattavan varaosavalikoiman avulla.

Yritys on mennyt positiivisin mielin täyttä vauhtia eteenpäin, eikä ole jäänyt laakereille lepäämään. Vankkureiden omistajat Ismo Virtanen ja Keijo Järvenpää kertovat, että hyvää kuuluu ja töitä on riittänyt kiireeksi asti, eikä muutaman viikon hiljaisuus kerennyt vaikuttamaan liiketoimintaan.

– Kotimaan matkailu on nyt in, sanoo Ismo Virtanen.

Edelliseen vuoteen verrattuna huomaa, että kotimaan matkailu on lisääntynyt ja kauppa käy vilkkaammin. Erityisesti asuntovaunut ovat tehneet kauppansa tänä keväänä ja kesänä sekä huoltopalvelulla on töitä riittämiin. Ammattilaisten näkökulmasta ala näyttäisi olevan nyt kovassa nousukiidossa.

– Suomalaiset haluavat nähdä ja tutkia Suomen nähtävyyksiä, joten erityisesti asuntovaunuja on ostettu aiempaa vuotta enemmän.

Tulevan syksyn suhteen Vankkureiden odotukset ovat korkealla ja yrittäjät toivovat, että töitä riittäisi. Aiempina vuosina hiljaisempi kausi on alkanut vasta vuodenvaihteen tienoilla.

Forssan Vankkurit eivät ole antaneet koronakevään vaikuttaa negatiivisesti, vaan uusia ideoita on syntynyt ja liiketoimintaa kehitetty. Miehet ovat hakeneet ELY-keskukselta tukea huhtikuun loppupuolella uuteen huoltopalveluun liittyvään ideaan, mutta vastausta odotellaan vielä.