28.11.2023 klo 13:20
Uutinen

Kouvolan Yrittäjät ry:n vuoden 2023 yrittäjäpalkinnot jaettiin palkitsemistilaisuudessa

Kouvolan Yrittäjät ja Kouvolan kaupunki järjestivät perjantaina 24.11. palkitsemistilaisuuden Kohoa Synergiakeskuksessa. Lämminhenkisessä tilaisuudessa Kouvolan Yrittäjät jakoi vuoden 2023 yrittäjäpalkinnot ja kaupunki palkitsi vuoden yrityksen.

Vuoden 2023 nuori yrittäjä

Kouvolan Yrittäjien vuoden 2023 nuoren yrittäjän palkinnon sai CityBardurillan perustaja Minttu Nulpponen. Nulpponen on intohimoinen yrittäjä. Hän on luova ja omien sanojen mukaan hieman levoton sielu, joka on omistautunut tuomaan ammattitaitoisia kauneusalan palveluja kaikkien ulottuville Kouvolaan. Yrittäjän haaveena on ollut, että kauneusalan palvelut ovat helposti saavutettavissa kaikille, ja tämä intohimo on ohjannut häntä CityBardurillan perustamisesta lähtien.

CityBardurillan tarina alkoi vuonna 2009, kun Nulpponen halusi luoda paikan, joka yhdistäisi kaikki ammattikunnan parhaat toimijat yhteensä ja loisi tasa-arvoisen työyhteistyön kauneusalalle. Yritys tarjoaa upeita elämyksiä, kauneutta, hiustaidetta ja pienimuotoisia tapahtumia asiakkaille. Yritys on laajentanut nopeasti toimintaansa, mutta yrittäjä kuvailee yrityksen tarinan olevan vasta alussa. Tällä hetkellä CityBardurillassa toimii kahdeksan kauneusalan ammattilaista parturikampaajina ja kosmetologeina, jotka toimivat yrityksessä vuokratuolilaisina. Yrityksen kasvua ja kehittymistä ovat edistäneet laaja asiakaskunta ja yhteistyökumppanit sekä yrittäjän perheen oma tuki.

Vuoden 2023 yksinyrittäjä

Kouvolan Yrittäjien vuoden 2023 yksinyrittäjäpalkinnon sai Nina Puntti, Kuusaan LiiviShop Oy. Puntti on toiminut Kuusaan LiiviShopissa päätoimisena yrittäjänä 13 vuotta ja sitä ennen työskennellyt terveydenhuollossa lähes 15 vuoden ajan.

Kuusaan LiiviShop on naisten alusasujen erikoisliike, joka on 17 vuotta sitten nimensä mukaisesti perustettu Kuusankoskelle. Viimeiset 13 vuotta yritys kuitenkin on toiminut Kouvolan keskustassa kävelykatu Manskilla. Toiminnassaan yrittäjä nostaa esiin hyvien asiakaskohtaamisten tärkeyden sekä onnistumiset, jolloin hän on pystynyt auttamaan asiakkaitaan. Tärkeimpänä ohjeenaan hän pitää sitä, että asiakas tulee kohdata sellaisena kuin hän on. Aina yrittäjänä toiminen ei ole ollut helppoa, kuten 2020-luvun alussa maailmantilanteen vuoksi. Kuusaan Liivishop on kuitenkin säilyttänyt asiakaskuntansa ja toimii edelleen Kouvolan katukuvassa kivijalkakauppana. Yritys on tunnettu myös Kouvolan ulkopuolella.

Vuoden 2023 yrittäjäpalkinto

Kouvolan Yrittäjien vuoden 2023 yrittäjäpalkinnon sai Tokusa Oy:n yrittäjä Juha Rouhiainen. Rouhiainen on pitkänlinjan yrittäjä, joka on toiminut Kouvolassa yrittäjänä 20 vuotta tuottaen ravintolapalveluita. Rouhiaisen matka yrittäjänä alkoi Kouvolan matkakeskuksesta liiketoimintakaupan myötä. Alkuun Rouhiainen toimi yrittäjänä pitäen silloista Aseman Vinttiä yhdessä toisen osakkaan kanssa, kunnes Rouhiainen jäi vuonna 2011 jatkamaan toimintaa itsenäisesti. Aseman Vintin lisäksi Rouhiainen huolehti tilausravintolana toimineesta Kouvolan Upseerikerhosta. Aseman Vintin ja Kouvolan Upseerikerhon jälkeen vuonna 2022 yrittäjä siirtyi Kouvolan Lakritsin yhteistyökumppaniksi tuottamaan ravintolapalveluita vanhaan kauppaopistoon.

Tällä hetkellä Tokusa Oy toimii neljässä toimipisteessä. Toiminnan keskuspaikkana toimii Ruokala no 57 Kouvolan Lakritsilla. Yritys tuottaa ravintolapalveluita myös Pato Areenalla, Anjalankosken Hautaus- ja juhlapalvelulla ja Kouvolan Kaupungintalolla. Yritys tekee laajaa yhteistyötä eri yhteistyökumppaneiden kanssa cateringpalveluiden myötä muun muassa monissa yksityis- ja yritystilaisuuksissa, erilaisissa tapahtumissa sekä KPL:n ja Kouvojen VIP-ruokailuissa. Monipuolisen yhteistyön lisäksi yrityksen kantavana voimana toimii intohimo asiakaspalveluun, maukkaat ruoat ja juomat sekä laadukkaiden tapahtumien ja tilaisuuksien tuottaminen.

Lisätietoja Kouvolan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jari Liikkanen, 050 5988 399 tai jari.liikkanen@xsolver.fi.

Juhlassa Kouvolan kaupunki palkitsi Kymen Charteline Oy:n. Yrityksen toimitusjohtaja Petri Reunanen on pitkänlinjan aktiivinen yrittäjä, joka on toiminnallaan vaikuttanut positiivisesti Kouvolan ja koko Kymenlaakson yritysilmapiiriin.

Kouvolan Yrittäjät ry onnittelee palkittuja!