8.2.2018 klo 15:02
Uutinen

Kraa Kraa Eyewear ja Pihka Collection pokkasivat von Wright -innovaatiopalkinnon

Suomalaisesta puusta silmälasi- ja aurinkolasikehyksiä valmistava Kraa Kraa Eyewear ja kotimaisia design-tuotteita nahasta valmistava Pihka Collection palkittiin von Wright -innovaatiopalkinnolla.

Kilpailussa haettiin käsityöalan nuorehkoa yrittäjää, joka erottuu joukosta omalaatuisuudella, kasvuhakuisuudella ja pyrkimyksellä kansainvälistyä. Innovaatiopalkinto jaettiin Suomen Yrittäjien Koulutusjohdon foorumissa Helsingissä torstaina. Kraa Kraa Eyewear sai palkinnoksi 10 000 euroa ja Pihka Collection 5 000 euroa. Voittajat valittiin 61 ehdokkaan joukosta.

Tamperelainen Kraa Kraa Eyewear valmistaa silmälasi- ja aurinkolasikehyksiä suomalaisesta puusta. Yritystä vetää yrittäjä Matti Hänninen. Työntekijöitä on kaksi. Tuotteista viisi prosenttia menee vientiin, ja tavoitteena on kansainvälistyä voimakkaammin.

Pihka Collection valmistaa design-tuotteita nahasta. Myös se toimii Tampereella. Yrittäjänä toimii kolme taustaltaan ja osaamiseltaan erilaista omistajaa: suutarikisälli ja artesaani Maisa Salonen, ekonomi ja artesaani Sofia Salmi sekä jalkinemuotoilun artesaani ja jalkinemuotoilun opiskelija Roosa Mattsson. Yrityksessä erityistä on nimenomaan kolmen osaamisalueen yhdistäminen yhdeksi yritykseksi.

Palkinnolla haluttiin korostaa käsityöalalla toimivien oma-aloitteisten, kasvuhalukuutta omaavien yrittäjien merkitystä talouselämässämme ja samalla parantaa käsityöyrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme.

Viktor Julius von Wright tunnetaan käsityöläisten isänä ja sekä yrittäjäliikkeen Suomen varhaisen työväenliikkeen – niin kutsutun wrightiläisen työväenliikkeen – johtajana. Hänen panoksensa oli hyvin merkittävä ammatillisen koulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen kehittymisessä.

Ammatillista osaamista edistävän Mestarikiltaneuvosto ry:n yhteydessä toimii vuonna 1958 perustettu von Wrightin nimeä kantava ritaristo. Ritariston jäsenyys on korkein mahdollinen tunnustus merkittävästä toiminnasta korkean osaamisen, kädentaitoalan ja käsi- ja pienteollisuuden hyväksi.

Lisätietoja:

Suomen Yrittäjien toimialapäällikkö ja Mestarikiltaneuvoston kiltamestari Mika Hämeenniemi, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi(at)yrittajat.fi