Reijo Turpeisen äijäkirppikselle on koottu muun muassa työkaluja sekä vanhoja stereoita ja kameroita.
Reijo Turpeisen äijäkirppikselle on koottu muun muassa työkaluja sekä vanhoja stereoita ja kameroita.
6.4.2023 klo 08:25
Uutinen

Kun kaksi kirpputoriyrittäjää löysivät toisensa, tavarat kannettiin saman katon alle – Reijo Turpeisen äijäkirppis houkuttelee asiakkaita vanhoilla työkaluilla

Reijo Turpeisen äijäkirppikselle tullaan etsimään vanhaa ja laadukasta tavaraa.

– Idea lähti siitä, kun tavaraa oli kertynyt varsin paljon vuosien varrella ja itse asiassa sitä kertyy lisää kaiken aikaa, kouvolalainen Reijo Turpeinen kertoo.

Turpeinen vastaa äijäkirppiksestä hänen avovaimonsa Minna Tammisen Kierrätyspuoti Minnukkassa. Kierrätyspuodilla on pariskunnalle oma merkityksensä myös siksi, että he löysivät toisensa Tammisen tuolloin yksin pyörittämästä Minnukasta.

– Pitäessäni Minnukkaa aikaisemmassa paikassa, Reijo alkoi käymään siellä asiakkaana. Tutustuimme ja huomasimme viihtyvämme erittäin hyvin yhdessä, Tamminen kertoo.

Ennen muuttoa nykyiseen tilaan Turpeinen piti hetken Minnukan sivupistettä toisessa paikassa. Pian pariskunta huomasi, että kahden eri paikan pitäminen ei ole järkevää. Yhteinen tila yritykselle löytyi helposti.

Äijäkirppikselle on koottu muun muassa työkaluja sekä vanhoja stereoita ja kameroita. Tavaroita on hankittu netistä ja kuolinpesiltä. Tällä hetkellä valikoimissa on esimerkiksi filmiprojektoreita ja vanhoja haitarikameroita.

– Hankimme koko ajan pitkin poikin kaikenlaista. Olen keräillyt koko ikäni kaikenlaista. Ennen keräilin autoja, mutta se aika on ohi. Vanha tavara miellyttää.

Kauppa käy taloustilanteesta huolimatta

Turpeinen ja Tamminen ovat toimineet nykyisessä sijainnissa vasta reilun kuukauden, mutta asiakkaat ovat löytäneet hyvin paikalle.

– Tällaiseen vähän epävarmaan aikaan nähden kauppa on käynyt ihan hyvin. Koko ajan teemme kauppaa, vaikka ihmiset eivät halua tuhlata rahaa mihinkään ylimääräiseen, Turpeinen sanoo.

Pariskunta on pyrkinyt pitämään valikoiman laadukkaana. Joiltakin perinteisiltä kirpputoreilta löytyviä tusinatuotteita tai vaatteita ei Minnukan valikoimista juurikaan löydy.

Turpeinen on huomannut, että säästäväiset asiakkaat tulevat Minnukan äijäosastolle etsimään käytettyjä työkaluja, viihde-elektroniikkaa ja harrastusvälineitä.

– Totta kai niissä säästää uusiin verrattuna. Vanhempi ei ole välttämättä yhtään sen huonompi kuin uusi.

Turpeiselle yrittäjyys on tuttua, sillä hänellä on aiemmin ollut oma harrasteautoihin keskittyvää myynti- ja korjaamotoimintaa.

– Jään eläkkeelle muutaman kuukauden kuluttua, mutta kierrätysmyynti jatkuu. Tämä on meille molemmille intohimo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen