31.3.2017 klo 10:14
Uutinen

KUNTAVAALEISSA HYVÄ MÄÄRÄ YRITTÄJIÄ EHDOLLA

Jokaisessa pohjoispohjalaisessa kunnassa ja kaikissa eduskuntapuolueissa listoilla on yrittäjäehdokkaita.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien keräämät tiedot kertovat, että maakunnassa on kuntavaaleissa ehdolla noin 350 yrittäjää. Yrittäjäehdokkaita on nyt enemmän kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa, jolloin ehdolla oli 308 yrittäjää.

– Yrittäjäjärjestön viesti siitä, että sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen kunnalle jää aiempaa enemmän resursseja elinvoima-asioiden kehittämiseen ja yrittäjyyden tukemiseen, on tavoittanut yrittäjät, toteaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

Keskustalla on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien keräämien tietojen perusteella eduskuntapuoleista eniten yrittäjäehdokkaita: yhteensä 165. Kokoomuksella on Pohjois-Pohjanmaalla 83 yrittäjäehdokasta, Perussuomalaisilla 38, Sdp:llä 19, Vihreillä 16, Vasemmistoliitolla 14 ja Kristillisdemokraateilla 7. Muissa puolueissa on edellä mainittuja vähemmän yrittäjäehdokkaita.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona.

– Arvostamme sitä, että näin moni yrittäjä on asettautunut ehdolle kuntavaaleissa. Tilanne korostaa nyt käytävien vaalien erityistä merkitystä kuntien elinvoiman kehittämisessä ja varmistamisessa. Yrittäjyyden kautta luodaan työtä, palveluja ja verotuloja, muistuttaa Kolehmainen.

Selaa kuntasi jäsenyrittäjäehdokkaita TÄÄLLÄ.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen, 050 527 7288
järjestöpäällikkö Kirsi Anttila, 0500 685 148