14.4.2020 klo 12:54
Uutinen

Kuntien yksinyrittäjätuen haut alkavat ensi viikolla – Palveleva numero vastaa hakemiseen liittyviin kysymyksiin jo tästä päivästä alkaen

Koronakriisin aiheuttamiin ongelmiin apua tarvitsevien pirkanmaalaisten yrittäjien kannattaa tallettaa puhelinnumero: 03 56 56 5040. Kyseisessä numerossa toimivasta neuvontapalvelusta saa paitsi yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa.

Ykkösellä yritysneuvontaa, kakkosella yksinyrittäjätukiasiaa

Jos soittajan asia koskee yritysneuvontaa vallitsevan koronaepidemian aikana, hänen pitää näppäillä puhelimestaan numero 1. Jos puolestaan soittaja haluaa lisätietoa kuntien vastuulla olevasta yksinyrittäjähausta, hänen pitää näppäillä numero 2. Puhelu ohjataan sen myötä oikean asiantuntijan pakeille.

Neuvontapalvelu avautui tänään tiistaina 14.4. kello yhdeksältä. Puhelinpalvelu on avoinna arkipäiväisin klo 09.00 – 17.00, lisäksi huhti-toukokuun aikana myös ilta-aikaan tiistaisin ja torstaisin 09.00 – 19.00.

Yksinyrittäjätuki on haettavissa ensi viikosta alkaen

Yksinyrittäjille tarkoitetun tuen osalta haut alkavat ensi viikolla (viikko 17). Pirkanmaalla yksinyrittäjätukea tullaan hakemaan yhteisen sähköisen käsittelyjärjestelmän kautta osoitteessa: www.tukialusta.fi. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen ja tiedotetaan ohjeista kuntakohtaisesti. Sivustolle kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Pirkanmaalla kriisiapuneuvontaa antaa Pirkanmaan Yrittäjät yhdessä laajan yhteistyöverkostonsa kanssa. Yhteistä palvelukokonaisuutta ovat olleet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan kunnat, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere.

Webinaari yksinyrittäjän tukimuodoista

Business Tampere järjestää yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa webinaarin keskiviikkona 15.4. kello 10. Aiheena on yksinyrittäjän tukimuodot kriisiaikana.

Webinaarissa kuulet tuoreimmat tiedot ja ohjeet yksinyrittäjän työttömyysturvasta ja yksinyrittäjälle suunnatusta tuesta. Lisäksi webinaarissa kerrotaan maakunnan yrittäjien kriisitukipalvelusta ja sen organisoimisesta Pirkanmaan Yrittäjien toimesta. Webinaarin aikana voi esittää kysymyksiä puhujille. Webinaarin voi katsoa myös tallenteena Business Tampereen YouTube-kanavalta.

Suomenkieliseen ja maksuttomaan webinaariin pääset osoitteessa: https://businesstampere.com/fi/?event=yksinyrittajan-tukimuodot-kriisiaikana