13.8.2018 klo 09:51
Uutinen

Kuntoilu työnteon lomassa yleistyy – Näin toimii toimistopoljin, katso video

Toimistopolkimen tarkoituksena on kannustaa toimistotyöläisiä liikkumaan työnteon aikana. Katso videolta, miten idea toimii käytännössä!

Hyvinvointi tekee voimalla tuloaan toimistoihin. Uusimpia innovaatioita ovat työpöydän ääreen sijoitettavat laitteet, joiden avulla töiden lomassa voi kävellä tai esimerkiksi polkea.

Pauner Oy on tuonut markkinoille toimistopolkimen, jonka avulla tietokoneen ääressä voi parantaa fyysistä kuntoa ja ehkäistä lihasten jumiutumista.

– Käytännön kokemuksia on jo. Käyttäjät ovat kokeneet, että poljin tuo vaihtelua ja liikkuvuutta työhön. Ihmiset ovat kokeneet itsensä virkeämmiksi työpäivän jälkeen ja työviihtyvyys on parantunut, yrittäjä Pasi Hirvimäki kertoo.

Tällä hetkellä Paunerin asiakkaina on muun muassa insinööritoimistoja.

Polkeminen onnistuu eteen ja taakse

Toimistopoljin on varustettu pienillä pyörillä, minkä ansiosta sen voi siirtää sivuun sillä aikaa, kun haluaa työskennellä seisten tai tavallisella tuolilla. Toimistopolkimen poljinvastus säädetään portaattomasti Vakiokokoinen toimistopoljin soveltuu valmistajan mukaan alle 185 senttimetrin pituisille. Yli 185 senttimetrin pituisille käyttäjille on saatavilla lisävarusteena istuimen korotusosa. Toimistopolkimella voi polkea joko eteenpäin tai taaksepäin. Polkimeen voi lisätä kyynärtuen, joka helpottaa käsien lepuuttamista ja vähentää hartiaseudun ja hiirikäden rasitusta.

Hirvimäen mukaan ergonomiasuositukset puoltavat nykyään asennon muuttamista säännöllisin väliajoin. Myöskään toimistopoljinta ei ole tarkoitettu käytettäväksi jatkuvasti vaan korkeintaan 30 minuuttia kerrallaan.

– Polkimen voi hankkia esimerkiksi työtiimille ja vaihdella sitä eri työntekijöiden kesken. Jokaisen pöydälle sitä ei tarvita.

Toimistopolkimen hinta arvonlisäveroton hinta on 590 euroa.

Kuva ja video: Pauner Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi