Janne Seppälä onnittelee Talentreen yrittäjä Antti Haapakorvaa.
3.9.2022 klo 08:00
Uutinen

Kuopion Vuoden Yrittäjä 2022: Talentree jatkaa kasvuaan 

Vuonna 2010 Antti Haapakorva keskusteli isänsä Pertti Haapakorvan kanssa siitä, millainen yritys voisi tuottaa kokonaisvaltaista asiantuntijapalvelua kasvuhaluisille yrityksille. Siitä alkoi Talentreen tarina. – Nyt kaksitoista vuotta myöhemmin voimme sanoa päässeemme tuolloin asetettuun tavoitteeseen, kertoo Talentree Oy:n toimitusjohtaja Antti Haapakorva. Isä Pertti on yrityksessä edelleen mukana omistajan roolissa ja elokuussa 2021 Antin puoliso Johanna Haapakorva aloitti yrityksen Strategisten HR-palveluiden vetäjänä.  

– Tänä päivänä Talentree on moderni asiantuntijayritys, joka auttaa kehittämään liiketoimintaa strategialähtöisesti ja inhimillisesti, kertoo Antti Haapakorva. Missiomme on auttaa asiakkaitamme kasvamaan, ja olemme myös itse kasvaneet kaikkina toimintavuosinamme. Vahvuutemme on konsepti, joka eroaa kilpailijoista. 
 
Käytännössä Talentreen palvelut jakautuvat neljään liiketoiminta-alueeseen, joita ovat konsultointi ja johtamisen kehittäminen, digimarkkinointi, ohjelmistokehitys sekä tytäryhtiönä toimiva moderni taloushallinto. Yrityksen tavoitteena on tällä tilikaudella ylittää 5M€ liikevaihtoraja. 

 – Talentree työllistää tällä hetkellä 52 talenttia. Valtaosan kotipaikka on Pohjois-Savossa, vaikka toimimme valtakunnallisesti, Antti Haapakorva kertoo. Yrityksen arvojen mukaisesti työntekijöihin myös panostetaan ja heille tarjotaan monipuoliset eväät kehittymiseen ja hyvinvointiin.  

-Tulevaisuuteen on näinä erikoisina aikoina vaikea nähdä. Viiden vuoden tavoitteena meillä kuitenkin on olla merkittävä valtakunnallinen toimija, joka auttaa asiakkaitaan kasvamaan 150 työntekijän voimin. Tuolloin meillä on myös kansainvälisiä projekteja, ja työkielemme on yhä useammin englanti.  

Vuoden Yrittäjä 2022 -tunnustus luovutettiin Kuopion Yrittäjien risteilytapahtumassa 3.9. Tunnustuksen vastaanotti Talentree Oy:n osakas ja varatoimitusjohtaja Olli Paavola. Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä kertoi valinnan olleen Kuopion Yrittäjien hallitukselle helppo, kun palkitsemisen kriteerinä on muun muassa omalla toimialallaan selkeästi erottuva, esimerkillinen yritys.  

https://youtu.be/wqC6YI-hytM

Teksti: Kirsi Sisso-Litmanen, kuva Merja Palm