6.9.2021 klo 09:02
Uutinen

Kuopion Vuoden Yrittäjä Pettersteel: Miljoonia metrejä peltiä maailmalle

Kuopion Yrittäjät ja Nordea Pankki palkitsivat 4.9. Peräniemen Kasinolla järjestetyssä juhlassa Pettersteel Oy:n yrittäjä Petteri Heimosen Kuopion Vuoden 2021 Yrittäjänä. Heimosen vuonna 2008 perustama yritys on rakennuspeltialan uudistaja, joka on merkittävästi investoinut viime vuosina uusiin laitteisiin ja teknologiaan. Yritys työllistää yli 60 alan ammattilaista.

– Vuoden Yrittäjä -palkitsemisen kriteereissä lukee, että palkittavan yrityksen tulee nousta positiivisesti esiin omalla toimialallaan. Pettersteel on kehittänyt koko toimialaa omalla esimerkillään, ja täyttää mallikkaasti tämän kriteerin, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi palkitsemisen perusteista.

Puutarhapöydän alta markkinajohtajaksi

– Olen yrittäjäperheen kasvatti, vanhempani pyörittivät Heimosen puutarhaa Riistavedellä. Siellä puutarhapöydän alla kasvaessa minuun tarttui yrittäjyys, ja halu kokeilla omaa innovatiivisuutta ja toteuttaa omia visioita, kertoo Petteri Heimonen.

Pettersteelin alku ei ollut helppo, kahden vuoden jälkeen yritys oli taloudellisesti ahtaalla. Onnistuneen suunnanmuutoksen kautta yritys lähti nousuun ja Pettersteelistä on tullut sellainen toimialansa edelläkävijä, ettei vastaavaa löydy ainakaan pohjoismaista.

Reilun vuosikymmenen aikana Pettersteel on toimialallaan ensimmäisenä siirtynyt sähköiseen tilausjärjestelmään, tehnyt mittavia koneinvestointeja, aloittanut asennusliiketoiminnan ja ottanut käyttöön tilaus- ja toiminnanohjausjärjestelmän sekä panostanut ennen kaikkea digitaalisuuteen.

Käynnissä olevan investointiohjelman kautta yritys tavoittelee yli 10 miljoonan euron liikevaihtoa.

Kolme poikaa mukana yrityksessä

Onnistumiseen liittyy aina hienot, osaavat ihmiset, he ovat avainasemassa yrityksen menestyksessä, sanoo Heimonen ja kiittää yrityksensä koko henkilökuntaa laadukkaasta tekemisestä. – Itse olen tällainen innokas visionääri, onneksi yrityksellä on hallitustyöskentelyssä sekä yrityksen johdossa mukana ammattilaisia, jotka viitoittavat tietä oikeaan suuntaan, kertoo Heimonen.

Heimosen ei tarvitse huolehtia yrityksen jatkuvuudesta, sillä kaikki kolme poikaa Joonatan, Joakim ja Jesper ovat jo mukana yrityksen toiminnassa. – Olen ylpeä pojistani, he ovat hienoja nuoria miehiä, Heimonen hymyilee.

Katso Petteri Heimosen tarina täältä.

Lisätietoa palkitsemisesta:

Kuopion Yrittäjät, puheenjohtaja Sirpa Karppi, puh. 050 502 3625

Pettersteel Oy, toimitusjohtaja Petteri Heimonen, puh. 0400 732 903

(teksti: Kirsi SIsso-Litmanen, kuva Merja Palm)