14.6.2017 klo 13:13
Uutinen

Kuopion Yrittäjien vastaisku: ”Postia ei tarvita hoivapalveluihin”

Kuopiolaiset yrittäjät ovat lähteneet vastaiskuun kaupungin kanssa hoivapalveluista pilottisopimuksen tehnyttä Postia vastaan. – Pelkona on, miten helposti Posti valtaa markkinoita.

Kuopion Yrittäjät järjestää huomenna tilaisuuden, johon on ilmoittautunut jo lähes 100 paikallista yrittäjää. Tavoitteena on kehittää keinoja, joilla yritykset voisivat kilpailla hoivamarkkinoille siirtynyttä Postia vastaan.

Tilaisuuden järjestäminen sai alkunsa, kun Kuopion kaupunki ilmoitti pilottikokeilusta Postin kanssa. Posti on jo ryhtynyt hoitamaan kotihoitopalveluita Kuopiossa.

– Ajattelimme, että jotain tälle asialle pitää tehdä. Keskustelimme kaupungin kanssa ja ilmeni, että sillä on kiinnostusta kehittää jatkossa kotihoitopalveluita yhdessä paikallista yritysten kanssa, Kuopion Yrittäjien toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen sanoo.

Vaikka Posti on nyt saanut jalan oven väliin, Sisso-Litmanen toivoo, että pilotin jälkeen paikalliset yritykset voisivat osallistua kilpailutukseen.

– Tähän asti ongelmana on ollut se, ettei Kuopion kaupunki ole löytänyt tarpeeksi paikallisia tekijöitä. Silloin Postin kaltaisen pelurin on helppo tarjota omia palveluitaan. Tottakai pyrimme siihen, että palveluiden tuottajina olisivat paikalliset yritykset eikä Posti.

Posti on sopinut Kuopion kaupungin kanssa palvelusta, jossa sen työntekijät käyvät esimerkiksi vanhusten luona ja viipyvät paikalla parikymmentä minuuttia. Näin lyhytkestoiseen palveluun ei tarvita terveydenhuollon ammattilaista.

– Palvelu voi olla esimerkiksi sitä että lämmitetään vanhukselle ruoka ja katsotaan, että asiakas syö.

Sisso-Litmasen mukaan paikallisten yrittäjien pelkona on, miten helposti Posti jatkossa valtaa muita markkinoita.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi