21.12.2020 klo 09:22
Uutinen

Kustannustuki II nyt haettavissa

Kustannustuki II:n sähköinen hakupalvelu on auennut Valtiokonttorissa tänään, 21.12.2020. Hakemiseen on saatavilla neuvontaa niin Valtiokonttorin UKK:sta ja puhelinpalvelusta kuin Yrittäjien maksuttomista tietoiskuwebinaareista.

Kustannustuki II pähkinänkuoressa

Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista 26.2.2021 asti. Tukea voivat saada kaikki yritykset, jotka täyttävät tuen saamisen edellytykset ja hakevat sitä hakuaikana. Tukea voi hakea kesä-lokakuun ajanjaksolta.

Kustannustukea voi saada joustamattomiin kuluihin ja menetyksiin sekä palkkoihin – myös toiminimiyrittäjät – tulorekisterin tietojen mukaan. Liikevaihdon laskua ei korvata. Toimialarajoituksia lievennetään ensimmäiseen hakukierrokseen nähden. Liikevaihdolle ei ole minimirajaa.

Mikäli yritys ei kuulu kustannustuettaviin toimialoihin tai muut kriteerit eivät täyty, se voi painavin perustein hakea harkinnanvaraista tukipäätöstä.

Katso tästä kustannustuettavat toimialat

Valmistaudu hakemiseen etukäteen

Valtiokonttorin verkkosivuilta löytyy suuntaa-antava kustannustukilaskuri, jonka avulla voi arvioida, onko yritys oikeutettu tukeen.

Ennen hakemista kannattaa varmistaa Valtiokonttorin ohjeista, että kaikki hakemuksen täyttämiseen vaadittavat tiedot ovat saatavilla.

Hakemuksen voi tehdä kaupparekisteriin merkitty yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö tai suomi.fi -valtuutuksen (Yritysrahoituksen hakeminen) saanut henkilö. Valtuutus on hyvä tehdä kuntoon ennen hakemista.

Apua hakemuksen tekoon löytyy voi saada Valtiokonttorin puhelinpalvelusta, ohjevideosta ja UKK – Usein kysytyt kysymykset -sivulta. Linkki alla.

VALTIOKONTTORIN INFO JA OHJEET KUSTANNUSTUEN HAKUUN

Apua hakemuksen tekoon voi saada myös
Yrittäjien, TEM:n ja Valtiokonttorin tietoiskuista 7. ja 8.1.2021

Lisätietoja Yrittäjien artikkeleista:

(18.12.) Onko liikevaihto tippunut yli 30 % kesä-lokakuussa?
(1.12.) Koskeeko kustannustuki yksinyrittäjää? Saanko tukea, vaikka sain sitä jo kesällä?

Muita kiinnostavia aiheita