Ville Sainio Nurmijärven Yrittäjät ry:n Vuoden Yrittäjät 2023
15.10.2023 klo 13:56
Uutinen

Laatu ja työntekijät nimeää Vuoden Yrittäjä Ville Sainio peruskivekseen

Ville Sainio on Nurmijärven Yrittäjien Vuoden yrittäjä 2023.

”Laatu ja työntekijät. Ne ovat meidän toiminnan peruskiviä”, sanoo 36-vuotias Ville Sainio, joka on ollut yrittäjänä kohta 20 vuotta. Ville aloitti itse maanrakennusalalla oikeastaan jo lapsena seuratessaan yrittäjäisänsä toimintaa. Tällä hetkellä Villellä on käsissään noin kymmenen miljoonan euron yritysrypäs. Villen pääyritys, VJ Maa-aines Oy on alansa kärjessä niin ympäristöasioissa kuin uusimpien tekniikoiden ja teknologian käyttäjänä.

Sainiolle on ollut tärkeää kehittää yrityksiensä toimintaa koko oman yrittäjäuransa ajan. Hän näki jo varhain, että kone- ja työvoimavaltaisella maanrakennusalalla on pienemmälläkin toimijalla mahdollisuuksia olla uudistuva ja kehityksen kärjessä. Uusien, tehokkaiden ja ympäristöystävällisten toimintatapojen käyttäminen onkin nostanut yrityksen näkyväksi alan toimijaksi ja VJ Maa-aines nähdään nurmijärveläisten asuinalueiden lisäksi tositoimissa haastavissa kaupunkikohteissa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja HUS:in kiinteistöissä. Tuoreimpia saavutuksia on täysin hiilineutraali työmaa Ruotsin suurlähetystössä Helsingissä.

Yrityksen kasvaminen on siirtänyt Ville Sainion koneiden puikoista johtamaan ja kehittää mm. ympäristö- ja muita laadullisesti tärkeitä toimintakäsikirjoja, sekä omatuotantona esimerkiksi pora-/kiilausrobottia, jonka avulla pystytään toimimaan tehokkaasti ahtaissakin tiloissa.

Yrityksen henkilökunnan keski-ikä on reilusti alle 40 vuotta ja koska alalle tarvitaan myös uusia ammattilaisia, VJ Maa-aines ottaa mielellään opiskelijoita työharjoitteluihin ja mahdollisesti sitä kautta työsuhteeseen.  Potentiaaliset uudet työntekijät löytävät yrityksen helposti myös Instagramin videoiden ja julkaisujen kautta. Työnhakijasta huokuva reippaus ja tomeruus merkitsee Sainiolle enemmän kuin CV. – Kyllä me koulutamme näihin töihin hyvät tekijät ja vaihtuvuus on todella pientä, hän kertoo. Sähköiseksi viety tuntikirjaaminen on tälle sukupolvelle arkipäivää ja yhteishenki näkyy erinomaisesti säännöllisissä yhteisissä virkistyspäivissä ja juhlissa.

Ville Sainio vastaanotti Nurmijärven Yrittäjät ry:n Vuoden yrittäjä -palkinnon Monikossa lauantaina 14.10.2023 nurmijärveläisessä Yrittäjäjuhlassa.

Ville Sainio on erinomainen esimerkki yrittäjästä, joka on kasvattanut yritystään ja kasvanut itse yrityksensä mukana perustelee Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö Sainion valintaa Vuoden yrittäjäksi. Yhden koneen miehestä on kehittynyt laaja-alaisesti yritystoiminnan hallitseva ja aktiivinen alansa kehittäjä myös kansainvälisellä tasolla, hän jatkaa. Kivistön mukaan Sainiosta huokuu vastuullisuus ja välittäminen niin läheisiään kuin työntekijöitään kohtaan. – Ja se intohimo alan tekniseen kehittämiseen ympäristö huomioiden on kerta kaikkiaan vaikuttavaa, Kivistö päättää.

VJ Maa-aines Oy:n kotisivut

Monikossa Klaukkalassa järjestetyssä nurmijärveläisten yrittäjäjärjestöjen yhteisessä juhlassa palkittiin myös Nurmijärven Yrittäjänaisten palkinnolla Liisa Flinkman (Tilitoimistolaskenta TL Oy), Klaukkalan Yrittäjien palkinnolla Mikko Lindbohom (Lahex Oy) sekä yrittäjäjärjestöjen yhteisellä positiivisesta yrittäjyyttä edistäneestä teosta TAHTO-palkinnolla Rajamäen Kyläyhdistys ry.