Vastaavalle bisnesmatkalle Uzbekistaniin osallistui yli 20 yritystä ja organisaatiota Suomesta.
3.6.2023 klo 10:59
Uutinen

Lähde ohjatulle bisnesmatkalle Kirgisiaan

Järjestämme jo toisen bisnes- ja tutustumismatkan Kirgisiaan yhteistyössä Suomen Kirgisian ja Kazakstanin suurlähetystön, Kirgisian taloussuhteista vastaavien ministeriöiden (ulkoministeriö, talousministeriö ja valtioneuvosto), EastChamin, UNDP:n, Helsinki Business Hubin, Kirgisian kunniakonsulin Petri Nummisen ja Suomen Yrittäjien kanssa elo-syyskuun 2023 vaihteessa. Matkaa johtaa suurlähettiläs Soili Mäkeläinen-Buhanist Astanan suurlähetystöstä.

Matkalla on mahdollista tutustua Kirgisian bisnesmahdollisuuksiin, yhteistyökumppaneihin, viranomaisiin, meneillään oleviin ja tuleviin kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin sekä hankkeiden rahoittajiin. Lisäksi matkan aikana jaetaan tietoa kirgiisiyrityksien mahdollisuuksia etabloitua Helsinkiin.

Osallistuvien yritysten bisnestapaamiset räätälöidään yritysten toimialojen ja toiveiden mukaisesti.

Aasian kehityspankki (ADB), Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD) sekä muut kansainväliset ja kansalliset instituutit rahoittavat monia hankkeita Kirgisiassa. Näitä ovat mm. vesihuolto, turismi ja maatalouden kehittäminen. Lisäksi Suomen ja Kirgisian kahdenvälinen kehitysyhteistyö on merkittävää. Suomi tukee mm. ilmastotutkimusta, vesisektorin tutkimusta, luonnonvarojen kestävää hallintaa sekä maaseudun kaupan kehitystä ja vihreää siirtymää.

EBRD arvioi Kirgisian bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 4,0 %. Nykyinen hallitus pitää tärkeänä vihreään energian, ympäristöasioiden, terveydenhuollon sekä vesi- ja koulutussektorin kehittämistä. Lisäksi kiinnitetään huomiota kestävään turismiin. Kirgisiassa arvostetaan suomalaisia tuotteita, osaamista ja teknologiaa.

Suositeltu lähtö matkalle Helsingistä on 26.8. (Turkish Airlines) ja paluu 2.9. Matkalle osallistuja voi halutessaan varata lennot myös muina aikoina.

Alla oleva ohjelma järjestetään 27.8. – 2.9.2023

3 päivää Kirgisian pääkaupungissa Bishkekissä (su-ti):

● Ala Archa kansallispuistoon tutustuminen Bishkekin lähellä (su 27.8.)

● Yhteinen suomalais-kirgisialainen bisnesfoorumi (ma 28.8. ja ti 29.8.)

 • Mukana Suomen Kirgisian ja Kazakstanin suurlähettiläs, Kirgisian hallinnon ja liike-elämän edustajia, kansainvälisten rahoituslaitosten asiantuntijoita, UNDP sekä suomalaiset matkalle osallistujat.
 • Bisnesstapaamiset (ti 29.8.), joihin kutsuttavat paikalliset yritykset räätälöidään osallistuvien suomalaisyritysten toimialojen ja toiveiden mukaisesti.

● Business foorumin, esitysten ja tapaamisten aiheita ovat muun muassa:

 • B2B, B2G, B2C ”deittikeskustelut” ja yrityskäynnit halukkaille
 • Kansallisten ja kansainvälisten rahoittajien hankkeet Kirgisiassa mm. vihreän teknologian, vesihuollon, kiertotalouden ja terveydenhuollon aloilta
 • Rahoitusmahdollisuudet suomalais-kirgisialaiselle bisnes-yhteistyölle
 • Vienti Kirgisiasta (maataloustuotteet kuten hunaja, kuivatut luumut ja aprikoosit, saksanpähkinät, erilaiset villa- ja silkkituotteet)
 • Kaivosteknologia
 • Turismi
 • Telekommunikaatio
 • Kiertotalous
 • Kirgiisiyritysten etabloituminen Helsinkiin ja pääsy EU markkinoille

3 päivää Issyk Kul järven ympärillä (ke-pe), jossa mahdollisuus tavata erilaisten tuotteiden (maataloustuotteet, villatuotteet, jurtat) tuottajia ja nauttia vuoristoluonnosta 1,7 km korkeudella sijaitsevan, maailman toiseksi suurimman vuoristojärven ympäristössä.

 • Tutustuminen vuoristoon, sen laaksoihin ja huippuihin
 • Mahdollisuus yöpyä jurtassa
 • Paimentolaisten kulttuuriohjelmaa kuten ratsastusta, kansanmusiikkia ja- tanssia
 • Mahdollisuus kuumassa lähteessä kylpemiseen

Hinta ja ilmoittautuminen

Matka järjestetään, mikäli mukaan saadaan vähintään 5 yritystä. Matkalle otetaan mukaan enintään 12 yritystä.

Matkan hinta on 1750 € (+alv 24 %) / osallistuja ja 1350€ (+alv 24%) ilman matkan Issyk Kul osuutta. Hinta ei sisällä lentoja Suomen ja Kirgisian välillä (Helsingistä edestakainen lento Economy luokassa noin 800 €: Turkish Airlines – Istanbulin kautta). Järjestäjä voi tarvittaessa avustaa lentojen varaamisessa.

Hintaan kuuluvat majoitukset Kirgisiassa, Bisnesfoorumi sekä siihen liittyvät tapahtumat ja -tapaamiset, Kirgisian sisäiset matkat ja kaikki ruokailut, ja tulkkaus (kirgisia/venäjä-englanti) sekä kulttuuriohjelmaa.

Sitovat ilmoittautumiset ja lisätietopyynnöt 31.7.2023 mennessä osoitteeseen anssi.karppinen@qide.fi