4.3.2019 klo 10:14
Uutinen

LähiTapiola Itä lahjoitti 30.000 euroa yrittäjien jaksamiseen

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ovat nopean nousukauden jälkeen huolissaan yrittäjien jaksamisesta. Moni yrittäjä tekee pitkää päivää, ilman vapaita ja lomia.

LähiTapiola Itä on perustanut hallituksen käyttörahaston, josta hallitus jakaa varoja valitsemiinsa kohteisiin.

Painopistealueiksi on valittu lapset ja nuoret, vanhukset, koulutus ja yrittäjyys. Nyt yrittäjäjärjestö pääsee auttamaan yrittäjiä 30 000 euron lahjoituksen avulla.

– Haluamme edistää pitkäjänteisesti toimialueellamme hyvinvointia ja elinvoimaisuutta tukemalla kolmen vuoden ajan yrittäjien jaksamista, kertoo LähiTapiola Idän liiketoimintajohtaja Ari Mikkonen.

– Pohjois-Karjalan Yrittäjät on mielestämme tässä paras kumppani toteuttamaan tätä käytännössä. Yrittäjät tuntee jäsenistönsä, on lähellä ja tunnistaa yrittäjien ’tuskan’ arjessa, jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvät käytännön ongelmat. Juuri tällaisessa konkreettisessa toiminnassa haluamme olla mukana, voimme myös osaltamme kertoa, miten me voimme olla mukana rakentamassa yksilöllistä Elämänturvaa, valottaa hallituksen jäsen Mari Pykäläinen.

Ensimmäinen yrittäjien jaksamiseen suunnattu viiden tapaamiskerran kurssi käynnistyy maaliskuun lopussa.

– Kurssin tavoitteena on auttaa yrittäjää jaksamaan paremmin sekä arjessa että työssä. Koulutus antaa uusia lähestymistapoja ongelmanratkaisuun, kyseenalaistaa ajattelua ja toimintamalleja. Samalla tulee verkostoitumista toisten yrittäjien kanssa ja yrittäjä oppii näkemään asioita toisella tavalla, kertoo Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg koulutuksen tavoitteista.

Kurssi on tarkoitettu niille yrittäjille, jotka kokevat joskus voimattomuutta ja ahdistusta yrittäjänä olemisesta. Ainoa edellytys on yrittäjyys ja usko siihen, että osallistuja hyötyy asioiden läpikäymisestä ryhmämuotoisesti.

Kurssi toteutetaan pienryhmänä ja kerrallaan mukaan otetaan 6 – 10 yrittäjää.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Merja Blomberg p. 050 367 5194

Artikkelia muokattu 5.3.2019: Lahjoitus on tehty kolmelle vuodelle, kullekin vuodelle lahjoitussumma on 10.000 e eli näin ollen yhteensä 30.000.