Viinitalo Melkko Oy
8.2.2022 klo 09:55
Uutinen

Lahtelainen Viinitalo Melkko Oy kasvaa yrityskaupan, Melkkobrew-brändin ja uusien toimitilojen myötä

Lahtelainen Viinitalo Melkko Oy on ostanut turkulaisen nwp Partners Oy:n humala- ja mallasliiketoiminnan ja siirtynyt suurempiin ja ajanmukaisempiin toimitiloihin. Samalla yhtiö otti käyttöön uuden Melkkobrew-brändinimen, jonka myötä tähdätään aina kansainvälisille markkinoille asti. Viinitalo Melkko Oy on Suomen suurin ja vanhin kotiviinin, kotioluen ja siiderin valmistukseen käytettävien aineiden, tarvikkeiden ja laitteiden toimittaja.

Yrityskaupan ansiosta Melkkobrew’n tarjonta erityisesti panimoille kasvaa merkittävästi. Nwp Partners Oy:n toimitusjohtaja Juhani Elonheimo jatkaa nyt toimintaansa Melkkobrew’n konsulttina, ja nwp Partnersin aiemmat asiakkuudet jatkuvat ennallaan.

Uudistunut ja entistä monipuolisempi Melkkobrew pystyy tarjoamaan panimoille ja tislaamoille kaikkea saman katon alta. Tarjolla on muun muassa kattava valikoima amerikkalaista, eurooppalaista ja Pacific-alueen humalaa sekä maltaat, hiivat, kemikaalit ja kaikki välineet panimoiden tarpeisiin. Vahvana jatkuu myös koko aiempi muu liiketoiminta, josta merkittävä osa suuntautuu panimoiden ja tislaamojen lisäksi kauppaketjuille kuten Tokmannille ja S-ryhmälle sekä viinitiloille.


Uudet, mittavat toimitilat ja liikevaihto nousussa

Melkkobrew siirtyi vuoden alussa uusiin, aiempaa kolme kertaa suurempiin toimitiloihin, joiden ansiosta tuotevalikoiman laajentaminen onnistuu sujuvasti. Esimerkiksi humaloiden ja hiivojen kylmävarastoinnille on yli 100 neliömetrin ajanmukaisesti varustellut tilat. Muuttomatkaa oli lyhyt, sillä uusi toimipaikka varastoineen sijaitsee Lahdessa Kerinkallion-Lotilan alueella osoitteessa Asentajankatu 4 eli saman kadun varrella kuin vanhakin. Melkkobrew työllistää yhteensä noin 20 henkilöä Lahdessa ja Helsingissä.

Vuoden 2022 alusta käyttöön otetun Melkkobrew-markkinointinimen piiriin kuuluvat pro-myynti panimoille, verkkokauppa ja myymälät, joista toinen sijaitsee Helsingissä Pasilan Mall of Tripla-kauppakeskuksessa ja toinen Lahdessa yhtiön päätoimipaikan yhteydessä. Verkkokauppaan on tulossa tänä vuonna myös kieliversioita kansainvälistä liiketoimintaa varten.

Viinitalo Melkko Oy:n liikevaihto on kehittynyt koronakauden aikana suotuisasti. Vuonna 2020 kasvu oli parinkymmenen prosentin luokkaa ja vuonna 2021 noin 10 prosenttia. ”Yrityskaupan myötä vahvistunut liiketoimintamme ja uudet toimitilat avaavat meille erinomaiset mahdollisuudet jatkaa kasvu-uralla sekä Suomessa että kansainvälisesti”, summaa toimitusjohtaja Janne Kettula.