6.2.2020 klo 10:30
Uutinen

Lahtelaisyritys nappasi ison tilauksen loistoristeilijöihin

Lahtelainen Pedro Oy on saanut mittavan tilauksen verhoilluista teatterituoleista loistoristeilijöihin.

Verhoiltuihin erikoiskalusteisiin keskittynyt Pedro Oy on saanut kotimaisen kalusteteollisuuden mittakaavassa merkittävän, lähes 10 000 teatterituolin tilauksen loistoristeilijöihin. Tilaukseen liittyy lisäksi optio 12 000 tuolista.

Sopimuksen mukaisesti tuolit on tilattu useisiin eri risteilijöihin, joita rakennetaan Euroopassa eri telakoilla. Kauppa toteutetaan Merima Oy:lle. Merima Oy on johtava loistoristeilijöiden sisustusvarustelija erikoisalanaan teatterisisustus. Yhtiölle myönnettiin valtakunnallinen Vuoden yrittäjä –palkinto vuonna 2019. Olemme kertoneet aikaisemmin palkinnon saajasta täällä.

Yritykset ovat tehneet yhteistyötä 30 vuoden ajan. Tänä aikana Pedro Oy on valmistanut merkittävän määrän erikoiskalusteita loistoristeilijöihin. Nyt toteutunut usean laivan tilaus on yhtiön mukaan hyvää jatkoa aiemmalle yhteistyölle ja takaa useiden vuosien työn tehtaalla. Yhtiön tiedotteen mukaan tilaukset poikivat töitä vuoteen 2025 asti.

”Teatterituolien tilaus on merkittävä monellakin tapaa: nyt konkretisoituu jo muutaman vuoden tiedossa ollut loistoristeilijöiden rakennusbuumi, suomalaisten laaja osaaminen loistoristeilijöiden rakentamisessa sekä kansainvälinen luottamus suomalaisia tekijöitä kohtaan. Tilaus myös vauhdittaa tulevia investointeja ja tuotannon tehostamista sekä mahdollistaa uudet rekrytoinnit tulevina vuosina”, yhtiö toteaa tiedotteessaan.

– Pedro on tunnettu laivakalusteiden tekijä 30 vuoden kokemuksella. Viime vuosien risteilijäkohteet ovat olleet Suomessa, Norjassa, Saksassa ja Japanissa. Kilpailluilla erikoiskalustemarkkinoilla Pedron kokemuksella on suuri painoarvo ja projektin kokonaishallinta suunnittelusta loppuasennukseen on tärkeä tekijä asiakkaille, Pedron toimitusjohtaja Juha Lehtonen kertoo.

toimitus (at) yrittajat.fi