15.11.2018 klo 15:29
Uutinen

Lamppukauppa etsii jatkajaa

Vimpelissä kohta 30 vuotta toiminut valaisin- ja sähkötarvikeliike hakee nyt liiketoiminnalle innokasta jatkajaa. Valaisinkauppa käy ihan mukavasti, sillä tämä valaisimien erikoisliike on ainoa koko alueella ellei jopa koko Suomessa. Lisäksi hyvänä tukena on verkkokauppa.

Vuokko ja Markku Lapinkorpi pyörittävät lamppukauppaa Vimpelin keskustassa. Liiketoiminta alkoi lähes 30 vuotta sitten ja on pitänyt sisällään myös sähköasennuspalvelua. Nyt pariskunta aikoo siirtyä jo työelämästä sivummalle, joten myös lamppukaupan liiketoiminnan myynti tulee ajankohtaiseksi. Kauppaan kuuluu myös verkkokauppa, joka toimii www.lamppukauppias.fi-osoitteessa.

– Markkinatilanne on hyvä, sillä vastaavaa valaisimien erikoisliikettä ei löydy lähialueilta, jos koko Suomesta. Pääkaupungissa on varmasti design-valaisinliikkeitä tai antiikkiliikkeitä, mutta aivan vastaavaa toista ei ehkä löydy, arvelee Vuokko Lapinkorpi.

Liikkeen asiakaskunta on laaja ja niin on tuotevalikoimakin pitäen sisällään valtavasti erilaisia valaisimia, sesonkivaloja sekä tietysti polttimoita. Maahantuojia on toista kymmentä, mutta käytännössä kaikkien valaisimien maahantuojien valikoimat ovat käytössä. Yhteistyö eri maahantuojien ja edustajien kanssa on ollut hyvää ja kestänyt vuosia, joten mahdollinen uusi kauppias saa käyttöönsä valmiit verkostot.

– Verkkokauppa on nykyään valttikortti. Uuden yrittäjän olisi hyvä olla innostunut verkkokaupan kehittämistä ja uudistamisesta, siinä on varmasti hyvät mahdollisuudet, Vuokko jatkaa.

Lamppukauppiaan domain jo itsessään on arvokas. Nimellä olisi mahdollisuus laajentaa ja brändätä liiketoimintaa entisestään. Kivijalkakauppa on hyvällä paikalla Vimpelin keskustassa.

– Valikoimiin voisi uusi yrittäjä hankkia myös pieniä kodinkoneita, sillä Vimpelissä ei ole tällä hetkellä kodinkoneliikettä ollenkaan. Potentiaalia on monenlaiseen, Vuokko ehdottaa.

Instagramin ja muiden sosiaalisen median kanavien tehokkaampi käyttö toisi varmasti myös lisää näkyvyyttä.

Palvelulla voi erottua

Ihmiset kaipaavat edelleen asiantuntevaa palvelua valaisinasioissa, ja tämä onkin erinomainen tapa erottua esimerkiksi marketeista. Erilaisia polttimovaihtoehtoja on valtavasti, joten niiden valinnassa moni kuluttaja kaipaa apua.

– Kyllä ihmiset haluavat palvelua ja ovat mielissään, kun saavat asiantuntevia neuvoja, Markku toteaa.

Lamppukaupan jatkajan ei kuitenkaan heti alkuun tarvitse tuntea kaikkia valaisinalan saloja, kunhan innokkuutta ja kiinnostusta oppimiseen löytyy. Jos uusi kauppias löytyy, lupaavat luopujat tukea alkuajalle.

– Kyllä me neuvomme ja autamme varmasti alussa, jos innokas jatkaja löytyy, Vuokko lupaa.
Alan koulutuskaan ei ole välttämätön.
– Jos on silmää sisustukselle ja pitää asiakaspalvelusta, niin pääsee jo pitkälle. Valaisimien valinta on pitkälti sisustuskysymys. Sisustajalle tämä olisikin aivan unelma-ammatti, hän jatkaa.

Yhteisö kantaa

Vimpeli on pieni kunta Etelä-Pohjanmaalla, joka on erityisen tunnettu pesäpallosta. Paikkakunnan yrittäjäyhdistyskin on tunnettu laajemmalti, sillä se on palkittu valtakunnallisesti parhaana yhdistyksenä alle 100 jäsenen yhdistysten joukossa.

– Vimpelissä on hyvä yrittää, sillä täällä on hyvä yhteishenki ja yhteistyö kunnan kanssa sujuu erinomaisesti. Uuden yrittäjän kannattaa liittyä yrittäjäyhdistykseen, sillä meiltä saa ihan varmasti apua ja vinkkejä, sanoo yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Susanna Korkiatupa. Korkiatuvalla itsellään on viestintäalan yritys .

– Kahvi- ja lounasseuraakin saa, sillä oma toimistoni sijaitsee lamppukaupan yläkerrassa, hän jatkaa. Kiinteistössä toimii neljä muutakin yritystä.

Yrityspalvelut ovat Vimpelissä myös kunnossa, sillä alueella toimii elinkeinoyhtiö Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu, jonka palvelut ovat alueen yrityksille maksuttomia. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat myös rutkasti maksutonta neuvontaa erilaisissa verotukseen, juridiikkaan, talouteen, kansainvälistymiseen ja osaamiseen liittyvissä asioissa. Myös maakunnan tarjoamat palvelut ovat ulottuvilla. Kiinteistöön on mahdollista saada valokuituliittymä, kun kuitu on vedetty aivan talon nurkalle.

– Kyllä itse näen, että yrittämisen edellytykset ovat erinomaisella tasolla. Vaikka täällä maakunnan reuna-alueella on hiljaisempaa kuin keskuksissa, niin laadukkaita tapahtumia, luentoja ja yrityspalveluita on saatavilla. Myös harrastusmahdollisuudet ovat ainakin omasta mielestäni hyvät ja hintataso on edullisempi kuin kaupungeissa, Susanna sanoo.

Oletko Sinä seuraava Lamppukauppias? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Vuokkoon p. 044 261 0727 tai Markkuun p. 040 506 7897.