6.2.2020 klo 14:42
Uutinen

Länsi-Helsingin kaupunkibulevardi ja pikaraitiotie

Helsingin Yrittäjät – Länsi-Helsinki ry järjesti alueen yrittäjille keskustelutilaisuuden 29.1.2020 Vihdintien ja Huopalehdentien kaupunkibulevardista ja Länsi-Helsingin pikaraitiotiestä. Kaupunkibulevardi ja pikaraitiotie tulevat muuttamaan merkittävästi Länsi-Helsingin kaupunkikuvaa seuraavina vuosina ja vuosikymmeninä. Helsingin kaupungilta paikalla olivat alueen asemakaavoituksesta vastaavat ryhmäpäälliköt Suvi Tyynilä (kuvassa esittelee suunnitelmia) ja Nina Välkepinta-Lehtinen sekä Anne Karlsson ja Elina Luukkonen kaupunkiympäristön toimialalta.

Kaupunkibulevardin kaavarunko on hyväksytty ja seuraavaksi alkaa asemakaavoitus. Alueelle kaavoitetaan uusia asuntoja noin 14 000 hengelle sekä runsaati toimitiloja. Asemakaavat laaditaan ensimmäisenä Munkkivuoren ostoskeskuksen ja Haagan liikenneympyrän alueelle. Hankkeen aikataulu on pitkä, toteutus on 2020-luvun puolivälistä pitkälle 2030-luvulle.

Kaupunkibulevardiin liittyy elimellisesti Länsi-Helsingin pikaraitiotie. Hanke on menossa kevään aikana kaupunkisuunnittelulautakuntaan hyväksyttäväksi osana Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelmaa. Pikaraitiotie luo uusia mielenkiintoisia paikkoja liiketiloille ja vaihtoyhteyksiä nykyisen liikenneympyrän alueelle Raide-Jokeriin sekä Valimon aseman luo.

Keskustelussa yrittäjät toivat esille kritiikkiä kaupungin tonttipolitiikkaa ja tonttien vuokra-aikoja kohtaan. Pitäjänmäen alueen kehittäminen tuotiin esille, vaikka kaupunki onkin rajannut Pitäjänmäen ulos kaupunkibulevardin suunnittelualueesta. Rakennusaikaisiin järjestelyihin toivottiin sujuvuutta, jotta Mechelinkadun ja Hämeenkadun remonttien ongelmat eivät toistuisi.

Seuraavaksi tapaamme kaupungin edustajia asukasillassa kevään aikana. Terveisiä kaupunkibulevardiin ja muihin kaavoitusasioihin liittyen voi lähettää puheenjohtaja Jukka Tiihosen ( jukka.tiihonen@palkkataito.fi) kautta.