5.10.2018 klo 10:27
Uutinen

Lapin opettajille lisää valmiuksia yrittäjyysopetukseen

Yhä useampi tekee työuransa yrittäjänä tai pienessä yrityksessä. Siksi on tärkeää, että opiskelijat saavat yrittäjyysosaamista ja näkevät yrittäjyyden tasavertaisena vaihtoehtona palkkatyölle. Lapissa järjestetään nyt koulutusta opettajille, jotta heillä on työkaluja yrittäjyysopetukseen.

Koulutuksen ensimmäinen osa toteutetaan Äkäslompolossa Kolarin lukion ja peruskoulun opettajille lauantaina 6.10. Päivän teemana on kokeilukulttuuri ja yritysyhteistyö. Osa opettajista on vieraillut syksyn aikana yrityksissä ja päivässä käsitellään vierailujen tuloksia.

Toinen osa toteutetaan 23.11. Lappian opettajille Muoniossa. Silloin teemana on yrittäjyysopetuksen uudistaminen. Lisäksi ensi vuonna 24.1. – 25.1.2019 järjestetään opettajien yrittäjyysleiri yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa. Yrittäjyysleirillä opettajat pääsevät tutustumaan yrittäjyyteen itse kokeilemalla.

Koulutusten sisällöt ja toteutustavat valittiin vastaamaan oppilaitosten tavoitteita yrittäjyysopetuksen kehittämiseksi. Koulutukset vahvistavat myös Väylänvarren yrittäjyys- ja osallisuuskasvatuksen strategian ja toimintaohjelman toteuttamista.

Koulutuksen mahdollistaa lääkintöneuvos Sakari Alhopuron lahjoitus

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria –hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro lahjoitti miljoona euroa opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Nelivuotinen hanke käynnistyi keväällä 2015. Se on tavoittanut yli 7500 opettajaa, opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa.

Lapin koulutuksen yhteistyökumppanina on Alueelliset yrittäjyyskasvatuksen polut – Tehemmä pois -hanke.