29.8.2019 klo 03:32
Uutinen

Lapin Yrittäjäjuhlaa juhlitaan jälleen – ”Lappi elää nyt yrittäjyyden kultakautta, lappilaista yrittäjyyttä on syytä juhlia!”

On taas se aika vuodesta, kun lappilaiset yrittäjät loistavat kirkkaammin kuin kesän yötön yö. Lapin yrittäjärintama hohkaa kyllä jatkuvalla syötöllä, mutta erityisen kiillon se saa, kun lappilaiset yrittäjät kokoontuvat samaan aikaan samaan paikkaan.

Jo 40:ttä kertaa järjestettävä Lapin Yrittäjäjuhla kokoaa Lapin Yrittäjien jäsenet, luottamushenkilöt sekä yhteistyökumppanit juhlistamaan lappilaista yrittäjyyttä. Yrittäjäjuhlaa vietetään kerran vuodessa, ja siellä juhlistetaan yrittäjiä, jotka ovat yksin, verkostoissa tai työntekijöidensä kanssa osaltaan kehittäneet Lapin elinvoimaa eteenpäin. Illan ohjelma vaihtelee vuosittain, mutta se huipentuu aina alueellisen yrittäjäpalkinnon jakamiseen. Yrittäjäpalkinto jaetaan myöskin tänä vuonna, minkä lisäksi palkinnon saavat Vuoden yksinyrittäjä sekä Lapin Innot -vuoden viestijä.

-Yrittäjäpalkinto on erittäin arvostettu. Se annetaan yrittäjälle, joka on rakentanut yhdessä henkilökuntansa kanssa laadukkaan liiketoiminnan ja osoittanut erityistä yrittäjähenkeä. Palkitut yrittäjät arvostavat sitä, että palkinnon myöntävät yrittäjäkollegat, jotka tietävät yrittämisen haastavuuden sekä sen vasta- ja myötämäet, kertoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Pentikäinen muistuttaa, että Lapissa on huikeita yrittäjätarinoita, joita on valtakunnallisestikin palkittu ja kansainvälisesti noteerattu. Hänen mukaansa yrittäjyys kantaa Lappia, jossa on vahva yrittäjyyden perinne. Mikään ei ole tullut helpolla eikä ilmaiseksi, ja olosuhteiden vuoksi on pitänyt taistella ja kehittää sekä käyttää erityistä rohkeutta ja luovuutta.

– Lappi elää nyt yrittäjyyden kultakautta, lappilaista yrittäjyyttä on syytä juhlia! Vaikka maailmalla on nähtävillä myrskyn merkkejä, on Lapissa edelleen myönteiset suhdannenäkymät. Siitä kannattaa nauttia ja muistaa, että yhdessä Lapin yrittäjät ovat aina vahvempia. Vahva yhteistyö auttaa kaikkia ja yhden menestys kantaa muitakin, Pentikäinen summaa.

-Tulevalle tämän vuoden palkitulle haluan toivottaa suuret onnittelut! Palkinto on taatusti ansaittu ja yrittäjien joukossa arvostettu, hehkuttaa vuoden 2018 alueellisen yrittäjäpalkinnon saanut Sakari Laukkanen. Kuvassa Sakari Laukkanen vaimonsa Pirjo Laukkasen kanssa.

Pokaali ja kunniakirja näkyvälle paikalle

Viime vuonna alueellinen yrittäjäpalkinto julistettiin Sakari Laukkaselle, joka aloitti yrittäjätaipaleensa tarrojen valmistuksella jo 16-vuotiaana. Vuosien varrella hän on toteuttanut useita muiden mielestä ”hulluja päähänpistoja”, jotka ovat nykyään ihan oikeaa liiketoimintaa; Laukkasen kädenjälkeä ovat Mainostalo Teippari, Advert1go Production House, Seadventures, Meri-Lapin juhlapalvelu ja Pohjolan Luonnonvoima.

– Yhdessä lappilaiset yrittäjät ovat aina vahvempia. Vahva yhteistyö auttaa kaikkia ja yhden menestys kantaa muitakin, Laukkanen hehkuttaa.

Laukkasella on pitänyt kiirettä kuluneen vuoden aikana. Hän uskoo, että osa uusista asiakkuuksista on syntynyt palkinnosta saadun julkisuuden myötä. Tulevaisuudessa Laukkanen keskittyy viiden yrityksen pyörittämiseen, menossa olevaan sukupolven vaihdokseen ja omakotitalon rakentamiseen. Edessä siintää myös loma, ja tietenkin tämän vuoden Yrittäjäjuhla.

-Lapin Yrittäjäjuhlassa tarkoituksenani on viettää yksi ns. ”työstä vapaa” viikonloppu vanhoja sekä uusia yrittäjäkollegoitani tavaten. Tulevalle tämän vuoden palkitulle haluan toivottaa suuret onnittelut! Palkinto on taatusti ansaittu ja yrittäjien joukossa arvostettu. Itse asetin palkinnot arvoisilleen paikoilleen yrityksemme tiloissa, ja toivottavasti tämän vuoden voittaja tekee samoin, Laukkanen iloitsee.

Faktat

28.9.2019 Santa’s Hotel Santa Clausissa vietettävä Lapin Yrittäjäjuhla on tarkoitettu Lapin Yrittäjien jäsenille, luottamushenkilöille sekä yhteistyökumppaneille aveceineen.

Ilmoittaudu juhlaan nyt täällä!

Ohjelma:

19:00 – Musiikkiesitys, Lumme Brass Quartet

19:05 – Tervetuloa + malja, Puheenjohtaja; Lapin Yrittäjät

19:15 – Juhlapuhe, Elinkeinoministeri Katri Kulmuni; TEM

20:00 – Suomen Yrittäjien tervehdys, Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen; Suomen Yrittäjät

20:15 – Lapin Innot -vuoden viestijä-, Vuoden 2019 yksinyrittäjä- ja Vuoden 2019 yrittäjäpalkinnon jako, Aluejohtaja Jarmo Mikkola; Elisa

Musiikkiesitys – Lumme Brass Quartet

21:00 – Pääruoka, jälkiruoka

21:55 – Maljapuhe, Toimitusjohtaja Heikki Palosaari, Op Kemin Seutu

22:00 – The Bilebändi aloittaa

n. 00:30 – Juhlat päättyvät

Liity Lapin Yrittäjiin >>