26.9.2020 klo 14:21
Uutinen

Lapin yrittäjäpalkintojen saajat valittu: Vuoden yrittäjä Jussi Eiramo, Vuoden yksinyrittäjä Jarmo Erkkilä ja Vuoden nuori yrittäjä Markus Ahokas

Lapin Yrittäjät palkitsee vuosittain Vuoden yrittäjän, Vuoden yksinyrittäjän ja Vuoden nuoren yrittäjän. Katso alta vuoden 2020 palkittujen esittelyvideot. Paljon onnea!

Vuoden yrittäjä 2020 – Juhani ”Jussi” Eiramo, Kakslauttanen Arctic Resort Oy

Jussi Eiramo on toiminut yrittäjänä 47 vuoden ajan Sodankylän Kakslauttasessa. Tällä hetkellä hänen yrityksensä Kakslauttanen Arctic Resort Oy:n Vanhasta Itäkylästä löytyy 150 vuodepaikkaa sekä noin 150 ravintolapaikkaa ja alkuperäinen turvekotaravintola. Länsipuolella on 700 vuodepaikkaa kelomökeissä, lasi-igluissa ja keloigluissa sekä yli tuhat ravintolapaikkaa viidessä eri ravintolassa. Alueella on myös näköalatorni, joulupukin koti, erilaisia ohjelmapalveluja sekä hiljattain valmistunut planetaariorakennus, joka on yksi pohjoismaiden suurimmista planetaarioista.

Kakslauttanen Arctic Resortissa käy vuositasolla yli 60 000 vierailijaa, joista 99% on kansainvälisiä 85 eri maasta. Yrityksen henkilökunta koostuu sesonkiaikaan noin 150 ympäri maailmaa tulevista henkilöistä. Vuonna 2019 Eiramo aloitti uuden resortin rakentamisen Utsjoelle, jonne on tulossa vuodepaikkoja hotelliin sekä keloigluihin noin 80. Hotellin yhteyteen tulee lasikattoinen ravintola. Eiramon yritystoiminnan ohessa on työllistynyt useat eri yritykset sekä yksityishenkilöt. Hän on toiminnallaan ollut yksi Lapin matkailun uranuurtajista.

Vuoden yksinyrittäjä 2020 – Jarmo Erkkilä, Erkkilän Kone ja Huolto Oy

Jarmo Erkkilä on toiminut yrittäjänä vuodesta 2006 lähtien Keminmaan Lautiosaaressa. Hänen yrityksensä Erkkilän Kone ja Huolto Oy toteuttaa raskaan kaluston huoltoa. Erkkilällä on liikkuva kunnossapitoyksikkö kuorma-autossa, jolla hän pystyy tekemään töitä erilaisissa kenttäolosuhteissa asiakkaan luona. Mukana liikkuu myös aggregaatti. Erkkilä on onnistunut kasvattamaan yhden henkilön yritykseensä kattavan työkalukannan, jolla voi tehdä lähes kaikkea toimialaan liittyvää työtä. Yritys sai ensimmäisen AAA-luokituksen vuonna 2018.

Vuoden nuori yrittäjä 2020 – Markus Ahokas, LaVe Oy Lapin Vesileikkaus

34-vuotias Markus Ahokas perusti Lave Oy Lapin Vesileikkauksen Kemiin vuonna 2011. Yritys toteuttaa vesileikkauspalveluita sekä mekaniikkasuunnittelua, ja näiden myötä myös laitevalmistusta. Yritysidea lähti siitä, että Kemissä ei ollut leikkuupalveluita ja pohjoisessa Suomessa ei ollut vesileikkauspalveluita. Yritys on laajentunut niin, että työntekijöidensä ansiosta Ahokas pystyy keskittymään tällä hetkellä yrityksen kehittämiseen, tarjouslaskentaan ja mekaniikkasuunnitteluun.

Lapin Yrittäjät onnittelee lämpimästi palkinnon saajia!