8.6.2018 klo 11:05
Uutinen

Lapin Yrittäjät liittyi ammattikorkeakoulun varainkeruukampanjaan

Lapin AMK sai monen muun ammattikorkeakoulun tapaan viime vuoden lopulla luvan käynnistää varainhankinnan. Viimeisimpänä varainkeruukampanjaan liittyi Lapin Yrittäjät, jonka lahjoitus luovutettiin ammattikorkeakoululle eilen torstaina Rovaniemellä.

Valtio myöntää ammattikorkeakoululle vastinrahaa suorassa suhteessa sen keräämään rahapottiin. Ammattikorkeakoulun varainkeruukampanja on saanut nimekseen Elävä Lappi – osaamispääomaa tulevaisuuteen.

Johtaja Leena Alalääkkölä kertoo, että kampanjan teeman takana on viesti Lapin tulevaisuudesta ja osaamisesta. Vaikka Lapin taloudella ja eri elinkeinoilla menee hyvin, on osaamisen haasteet tunnistettava. Lapissa on paljon mahdollisuuksia myös nuorille ja uusille yrityksille.

– Suomi ja Lappi rakentuvat osaamisen varaan. Kampanjalla halutaan tehdä näkyväksi se, miten houkutteleva Lappi on myös nuorille.

Lapin AMKin varainhankintakampanjaan ovat tähän mennessä osallistuneet DAS–säätiö, Digipolis Oy, Evli Pankki Oyj, Kiinteistöhuolto Rautio Oy, K-Supermarket Rinteenkulma, Lapin K-Ruokakauppiaat, Lapland Hotels & Safaris Oy, Napapiirin Kuljetus Oy, OP Pohjola, Pohjaset Oy, SantaPark Oy, StoraEnso Oyj ja Rovaniemen Työterveys ry. Rehtori Riitta Rissanen kiittää lahjoittajia.

– Olemme iloisia, että näin monet lappilaiset toimijat ovat ottaneet kampanjaan osaa jo ensimmäisen puolen vuoden aikana.

Viimeisimpänä varainkeruukampanjaan liittyi Lapin Yrittäjät, jonka lahjoitus luovutettiin ammattikorkeakoululle viime torstaina Rovaniemellä.

– Yrittäjäjärjestön osallistuminen on tärkeä signaali, koska Lapin Yrittäjät on maakunnan tärkeimpiä toimijoita.

Signaaleja tulkitaan myös valtakunnallisten päätöksentekijöiden pöydillä. Siksi ammattikorkeakoulujen varainkeruussa ei ole kyse pelkästään rahasta. Kun ammattikorkeakoulu saa varainkeruukampanjansa taakse laajasti alueen toimijoita, on se merkki siitä, että AMK on alueelleen myös tärkeä kansallinen toimija.

– Siksi kaikki tuki on tärkeää, Riitta Rissanen muistuttaa.

Ammattikorkeakoululle on tärkeää olla koko Lapin korkeakoulu. Siksi ammattikorkeakoululaiset ovat vierailleet viimeisen vuoden aikana lähes kaikissa Lapin kunnissa. Tapaamiset ovat poikineet sekä kumppanuussopimuksia että muita yhteistyömalleja. Kuntavierailuilla on päästy tapaamaan myös kunnan elinkeinotoimen ja yritysten edustajia eri puolilla maakuntaa.

On silti mahdollista, että Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa ammattikorkeakoulun koulutus, tutkimus- ja kehittämistoiminta ja yrityspalvelut tunnetaan paremmin kuin muilla paikkakunnilla.

Riitta Rissanen esittääkin avoimen kutsun lappilaisille toimijoille eri elinkeinoaloilta.

– Tämä on Open call, tervetuloa tutustumaan ammattikorkeakoulun tarjoamiin mahdollisuuksiin Kemiin, Rovaniemelle ja Tornioon.

Lue lisää:

Varainkeruu Lapin ammattikorkeakoulussa, verkkosivut
Varainkeruu yhteisellä asialla, blogikirjoitus, Leena Alalääkkölä