17.5.2019 klo 16:02
Uutinen

Lapin Yrittäjät on valinnut vuoden 2019 Nuoreksi yrittäjäksi Kari Kauhasen Rovaniemeltä

Valintaperusteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että Kauhanen on kääntänyt alaa vaivaavan kivijalkakauppojen kehityksen eduksi yrityksessään Lumise Oy:ssä. Kauhanen on rakentanut noin kuudessa vuodessa menestyvän, vahvasti kasvavan, pääosin ajoneuvojen ja työkoneiden valaisinlaitteita myyvän ja tuotekehittävän yhtiön.

Kauhanen on voimakkaasti hyödyntänyt verkkokaupan mahdollisuuksia ja pitää Rovaniemeä hyvänä paikkana verkkokaupalle. Asiakaskuntaa löytyy tällä hetkellä 20 maasta, USA:ta ja Australiaa myöten.

Kauhasen yritys on tehnyt koko toiminnan ajan tuloksellista toimintaa. Liikevaihto 3/2019 päättyvällä tilikaudella kasvaa noin 9m€ tasolle. Kauhasen yhtiön liikevoitto on ollut kymmenen prosenttia koko toiminnan ajan. Lumise Oy on hyvä esimerkki menestysmahdollisuuksista Napapiirillä.

Kari Kauhanen laajensi yhtiön toimintaa ostamalla noin vuosi sitten yrityksen Ruotsin Göteborgista. Norjan liiketoiminnan aloittaminen on seuraava kehitysvaihe. Yhtiö panostaa jatkossa voimakkaasti myös tuotekehitykseen, johon Ruotsin yhtiön osaaminen antaa mahdollisuuksia.

VasaVIP huipentuu vuoden Nuoren yrittäjän palkitsemiseen

Lapin vuoden 2019 Nuori yrittäjä -palkinto luovutetaan Kari Kauhaselle Tekijäklubin VasaVIPissä perjantaina 17.5. klo 20.15.

VasaVIP on rakennettu juhlistamaan kerran vuodessa kaikkia nuoria lappilaisia yrittäjiä, jotka yksin, verkostoissa tai työntekijöidensä kanssa, ovat osaltaan vieneet Lapin elinvoimaa eteenpäin.

Lapin Yrittäjät myöntää Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon vuosittain ansioituneelle, alle 35-vuotiaalle yrittäjälle. Valinnan suoritti Lapin Yrittäjien johtoryhmä. Lapin Yrittäjien johtoryhmässä vaikuttavat Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-aho, Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajat Jari Kelahaara ja Antti Kaarlela, Tenonlaakson Yrittäjien puheenjohtaja Vuokko Mikkola ja Rovaniemen Yrittäjien Sirpa Rytilahti.


Kiireistä palkittua sijaisti Jarmo Kuukasjärvi, Lapin Kansan myyntiyksikön päällikkö Henri Mattinen luovutti voittajalle Innot mainospakettisekin, mukana onnittelemassa Tekijäklubin pj. Eliisa Lintula ja Lapin Yrittäjien pj. Anna-Kaisa Luoma-aho.


Jarmo Kuukasjärvi on ollut Lumise Oy:n toiminnassa mukana sen alusta asti, joten hän oli juuri oikea henkilö sijaistamaan yrittäjäkiireiltään estynyttä Kari Kauhasta.