17.1.2020 klo 11:45
Uutinen

Lapista kahdeksan yrittäjää valtakunnallisiin Yrittäjien valiokuntiin!

Lappilaisista yrittäjistä Miia Kärnä, Milla Saarela, Cyrus Jebraeil, Vuokko Mikkola, Jari Kelahaara, Anna-Kaisa Luoma-aho, Petri Kyllönen sekä Jaana Saloniemi valikoituivat valtakunnallisiin Yrittäjien valiokuntiin. Keitä he ovat, ja millä mielin he astuvat uusiin tehtäviinsä?

Yrittäjien valiokunnat tuovat yrittäjänäkökulmaa vaikuttamistyöhön, ja niiden tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Valiokuntiin valitaan yrittäjäjärjestöön kuuluvia yrittäjiä ympäri Suomen, ja kaudelle 2020-2021 mukaan pääsi kahdeksan lappilaista yrittäjää. Tänään tutustutaan lyhyesti kaikkiin valituksi tulleisiin ja katsotaan, millä mielin he lähtevät kohti uutta tehtäväänsä.

Miia Kärnä (Viestintätoimisto Lapin Loitsu, Inarin Yrittäjät ry) valittiin kansainvälisyysvaliokuntaan.

”Jokainen Suomen Yrittäjien valiokunta tarvitsee ”Lapin lisänsä”. Minulla on ilo jatkossakin tuoda kansainvälisyysvaliokunnan työskentelyyn näkökulmia pohjoisimmasta ja monella mittarilla kaikkein kansainvälisimmästä Suomesta. Kymmenen vuotta pääosin yksinyrittäjänä viestinnän parissa toimineena osaan nähdä kansainvälistymisen haasteet ja mahdollisuudet myös pienyrittäjän arjessa.”

Kuvassa Miia Kärnä. Kuva: Juha Kauppinen

Milla Saarela (MillaFIT, Posion Yrittäjät ry) valittiin nuorten yrittäjien valiokuntaan.

”On hienoa, että tulin valituksi. Haluan päästä tuomaan esille nuoren, perheellisen lappilaisen yrittäjän ajatuksia yrittämisestä.”

Kuvassa Milla Saarela.

Cyrus Jebraeil (Polaris Kielipalvelut Oy, Tornion Yrittäjät ry) valittiin maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmään.

”Tänä vuonna tulee täyteen 10 vuotta ensimmäisen yritykseni perustamisesta. Yhden miehen yrityksestä työnantajaksi ja valtion puitesopimustoimittajaksi on ollut hurja matka. Pidän yrittäjyyttä erittäin varteenotettavana keinona työllistyä. On suuri kunnia, että saan olla maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsenenä.”

Kuvassa Cyrus Jebraeil.

Vuokko Mikkola (JPF Palvelut Oy, Tenonlaakson Yrittäjät ry) valittiin järjestövaliokuntaan.

”Olen iloinen, että pääsin edustamaan lappilaisia yrittäjiä järjestövaliokuntaan. Menemme tekemään työtä sen eteen, että yrittäjillä olisi mahdollisimman hyvä olla. Haluan päästä parantamaan yrittäjien arkea entisestään. Olen Utsjoella aktiivisesti ollut yhtyedessä kuntaan sekä päättäjiin, ja tiedän, mitkä on sellaisia asioita, joita kannattaa viedä eteenpäin.”

Kuvassa Vuokko Mikkola.

Jari Kelahaara (Lapin Vuokramies, Ranuan Yrittäjät ry) valittiin järjestövaliokuntaan.

”Tulin valituksi toistamiseen järjestövaliokuntaan, mikä tuo hyvää jatkuvuutta työskentelyyn. Viime kaudella valmisteltiin Suomen Yrittäjien iso hallinnon sääntöuudistus, ja sitä työtä jatketaan nyt käytännön osalta. On ilo jatkaa hyvin sujunutta työtä yrittäjyyden eteen.”

Kuvassa Jari Kelahaara.

Anna-Kaisa Luoma-aho (Kide Life & Style Shop, Pelkosenniemen Yrittäjät ry) valittiin elinkeinopolitiikan valiokuntaan.

”Koen itselleni tärkeänä olla vaikuttamassa yrittäjyyteen sekä yrittäjiin kohdistuviin asioihin. Suomalainen elinkeinopolitiikka kiinnostaa ja uskon, että tässä elinkeinopolitiikan valiokunnassa päästään asian ytimeen ja viemään meille yrittäjille tärkeitä asioita eteenpäin kunta-, maakunta-, kansallisella – sekä EU-tasolla. Upea porukka vaikuttajia mukana, ja olen suurella ilolla mukana!”

Kuvassa Anna-Kaisa Luoma-aho.

Petri Kyllönen (Kemin Kenkä-Keskus, Kemin Yrittäjät ry) valittiin kaupan ja palveluiden valiokuntaan.

”Kauppiaana Kemin Kenkä-Keskuksessa vuodesta 1988. Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen ja Kaupan ja Palveluidenvaliokunnan jäsen. Yritykseni on vanha perheyritys, joka on perustettu vuonna 1929. Olen neljäs kauppias ja nautin työstäni muodin ja kenkien parissa. Luottamustehtävät antavat lisää näkemystä omaan työhön. Otan mielelläni terveisiä valiokuntaan vietäväksi.”

Kuvassa Petri Kyllönen.

Jaana Saloniemi (Sf-cliniken Oy, Tornion Yrittäjät ry) valittiin hyvinvointipalvelujen valiokuntaan.