20.6.2017 klo 09:02
Uutinen

Lautapelistä apu koulutuksiin? Tämä suomalaisfirma heittää hyvästit perinteiselle opetukselle

World of Insights myy yrityksille liiketoimintapelejä, joiden ajatuksena on lisätä innovaatioita ja kehittää johtajuutta. Pelejä suunnitellaan yhdessä maineikkaiden kauppakorkeakoulujen kanssa.

World of Insights työskentelee maailman johtavien kauppakorkeakoulujen kanssa kehittääkseen pelejä, jotka on suunniteltu edistämään osallistavaa oppimista ja auttamaan yrityksiä innovaatioidensa kehittelyssä. Yhteistyötä on tehty muun muassa London School of Economicsin ja Henley Business Schoolin kanssa.

World of Insightsin valmistuotteina myytävät liiketoimintapelit yhdistävät yksinkertaisia kortti- ja lautapeliominaisuuksia ja puhuttelevia kysymyksiä. Aihealueet kattavat monenlaisia liiketoimintaan liittyviä osa-alueita innovaatioista ja yksilöiden kehittämisestä johtajuuteen.

– Ideana on muuttaa perinteinen opettaminen osallistavaksi oppimiseksi. Sellainen on työelämän koulutuksissa usein perinteistä opettamista tehokkaampaa, yrityksen perustajajäseniin lukeutuva Timo Karjalainen kertoo.

Oikea vastaus ei riitä

Pelien teemoja ovat esimerkiksi johtajuus, innovointi ja yksilön kehitys. Peleissä yhdistellään perinteisiä kortti- ja lautapelien ominaisuuksia.

– Kysymyskorttipeleissä kysymyksiä voivat olla esimerkiksi ”muututko yhtä nopeasti kuin maailma ympärilläsi” ja sanommeko ei asiakkaille ilman pätevää syytä”.

Karjalaisen mukaan kysymykset pohjautuvat osallistujien väliseen dialogiin. Osaan kysymyksistä vastataan yksin, osaan yhdessä ryhmän muiden jäsenten kanssa.

– Ei välttämättä riitä että antaa oikean vastauksen, pitää pystyä soveltamaan.

World of Insights on auttanut liiketoimintaan erikoistuneita kouluttajia Suomessa, Belgiassa, Italiassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa parantamaan tuloksia muun muassa strategian, markkinoinnin ja yritysvastuun osa-alueilla.

– Peleihin perustuvan oppimisen suosio on selkeässä kasvussa. Yhtenä syynä on edistynyt teknologia, mutta perustavanlaatuisempi syy tälle on muutos tavassa lähestyä oppimista ja innovaatiota. Ajattelu on muuttunut perinteisestä passiivisesta opettajalta oppijoille suuntautuvasta luennoinnista kohti yksilöllistä, aktiivista oppimista ja ideoiden yhdessä kehittämistä. Pelit ovat loistava tapa siirtää ideat käytäntöön, World of Insightsin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Eliza Hochman sanoo.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi