27.7.2020 klo 14:22
Uutinen

Lehmätilan kesäravintola houkuttelee 200 asiakasta illassa – ”Emme markkinoineet juuri lainkaan”

Pelto-Seppälän tilan kesäravintolassa pitsan täytteeksi laitetaan tyrnihilloa ja järvikalaa.

Perjantai-ilta, Lopen Pilpala ja 200 ravintola-asiakasta. Yhdistelmä kuulostaa haastavalta.

Pelto-Seppälän tilan isäntä Tommi Seppälä on onnistunut houkuttelemaan kesäravintolaansa tuvan täydeltä asiakkaita. Vieläpä ilman maksettua mainontaa. Puskaradio on toiminut etenkin sosiaalisessa mediassa.

– Emme ole oikeastaan markkinoineet tätä lainkaan. Johonkin paikalliseen esitteeseen ostimme mainospaikan ihan kannatuksen vuoksi. Facebookissa olemme julkaisseet tilan kuulumisia, Seppälä kertoo.

Listan vakioelementtinä on Mulliburger, jonka liha tulee luonnollisesti omalta tilalta. Myös muut raaka-aineet pyritään ostamaan lähituottajilta.

Seppälä on ollut tilan vetovastuussa yhdessä siskonsa kanssa vuoden 2019 keväästä, jolloin tilalla tehtiin suupolvenvaihdos. Suvun omistuksessa tila on ollut 1720-luvulta. Tommi Seppälä edustaa 13. sukupolvea.

Tilan tuotot tulevat viljasta, emolehmäkasvatuksesta, puodista ja ravintolasta. Tilalla on viljelyksessä 220 hehtaaria viljaa. Emolehmiä on noin 70.

– Vaikea sanoa, mikä näistä on pääliiketoimintaa. Kaikki tuottavat ja palvelevat toisiaan, Seppälä sanoo.

Pitsan täytteeksi tyrnihilloa

Puodissa myytiin aluksi vain omaa lihaa, mutta nykyisin sieltä voi ostaa myös muiden lähituottajien tuotteita kuten pienpanimo-oluita, hunajaa ja tyrnituotteita. Asiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti.

Ravintola sai alkunsa vuonna 2015, jolloin tilalliset päättivät kokeilla pop up -ravintolaa. Suosio yllätti. Tällä hetkellä ravintola on auki kesäviikonloppuisin, mutta vain perjantaisin on tarjolla koko ruokalista. Tänä kesänä väkeä on riittänyt parin sadan asiakkaan verran lähes jokaisena perjantaina.

– On se siihen nähden paljon, että kukaan meistä ei ole ammattimainen ravintoloitsija, Seppälä kommentoi. Hänen mukaansa ravintolaa ei ole yksinkertaisesi aikaa pitää auki muina arkipäivinä.

– Pitää ehtiä tekemään muutkin työt. Asiakkaat ovat oppineet, että perjantai on se päivä.

Viikonloppuisin listalla on pitsaa. Täytteet eroavat tavallisista.

– Käytämme täytteinä muun muassa peruna- ja tyrnihilloa sekä järvikalaa, joka on tonnikalan korvike. Ne on otettu vastaan yllättävän hyvin. Meillä kukaan ei ole vielä kaivannut kinkku-ananaspitsaa, Seppälä kertoo.

Kuva: Pelto-Seppälän tila

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi