31.12.2019 klo 23:59
Uutinen

Lielahden Vuoden Yrittäjä 2019 on valittu

Lielahden Vuoden Yrittäjäjuhlassa 2.11.2019 Veho-autotaloissa, jaettiin perinteinen Lielahden Vuoden Yrittäjä -palkinto. Lielahden Vuoden 2019 Yrittäjäksi palkittiin Timo Välkki, Suomen Kodikas-Talot Oy:stä. Lielahden Vuoden Yrittäjä -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1982 ja tänä vuonna (2019) 38. kerran.

Lielahden vuoden Yrittäjäksi valittiin Timo Välkki, Suomen Kodikas-Talot Oy:stä. Timo Välkki perusti yrityksen syksyllä 1984. Hän Liittyi Lielahden yrittäjiin 1999. Toimipaikka oli pitkään Lielahdessa mutta sijaitsee nyt Vuoreksessa. Yrittäjä itse asuu Pohtolassa.

Suomen Kodikas-Talot Oy toimittaa puurakenteisia pientaloja, jotka Yritys toimittaa asiakkaan haluamaan valmiusasteeseen ja asiakkaan niin halutessa aina muuttovalmiiksi asti.

Tuotantoon kuuluu omakotitalojen lisäksi puuelementtiratkaisuja myös suurempiin kohteisiin, kuten rivi- ja luhtitaloihin, päiväkoteihin ja kouluihin sekä liikerakennuksiin ja halleihin. Lisäksi Yritys toimittaa myös rakennusliikkeille elementtipaketit pääsääntöisesti pystytettynä.

Suomen Kodikas-Talot Oy osti 2017 aiemmin alihankkijanaan toimineen Äänekoskella sijaitsevan puuelementtitehtaan jolloin työntekijämäärä kasvoi yli 20 henkeen. Yritys toimittaa vuosittain 200-300 asuntoa.

Suomen Kodikas-Talot Oy:n liikevaihto on hiljalleen kehittynyt ja on nykyisin yli 5 M€. Myös tulos on kehittynyt suotuisasti ja toimialueena on Pirkanmaan lisäksi Keski-Suomi sekä eteläinen Suomi.

Yrittäjä harrastaa vapaa-ajallaan monipuolista liikuntaa mm. iltarasteja sekä hiihtoa ja pyöräilyä paitsi kotoa niin mielellään myös Lapissa sijaitsevalta vapaa-ajan asunnolta käsin.

—-

Palkitut henkilöt saavat Suomen Yrittäjien Yrittäjäpatsaan, kunniakirjan ja Yrittäjä-pinssit. Yrittäjäpatsaan kaksihalkoisen, vankan mutta samalla herkästi kuin kukaksi avautuvan Y:n sakaroiden keskellä on kultainen pallo, auringon, elämän ja ihmisen vertauskuva. Se kertoo elinvoimasta ja optimismista, jota yksityisen ihmisen yritteliäisyys ja oma-aloitteisuus aina edustavat, sanalla sanoen: se on yritteliäisyyden ja yrittävän ihmisen symboli.