23.9.2022 klo 11:21
Uutinen

Liikkuva salonki tuo luksusta lemmikeille – Kotiin tilattavasta palvelusta voi ostaa niin trimmausta kuin mutakylvyn

Yrittäjäpariskunta toi bisnesidean Englannista Suomeen. Asiakas voi tilata koiralleen trimmaajan mobiilisovelluksella, ja pian hoitovälineillä varusteltu pakettiauto on kotiovella.

Asuessaan Englannissa Asha Singadia Kuronen ja Mika Kuronen tottuivat siihen, että heidän cavalier kingcharlesinspanielinsa Pablon turkki voitiin trimmata kiertävässä trimmauspalvelussa, joka kutsuttiin kotiovelle puhelinsovelluksen avulla. He muuttivat hiljaittain Suomeen ja huomasivat, ettei täällä ole vastaavaa palvelua.

– Olemme joutuneet viemään koiramme matkan päähän, odottelemaan ja taas ajamaan kotiin. Siihen on tuhlattu oikeastaan tunteja päivässä, Mika Kuronen kertoo.

Tästä pariskunta keksi liikeidean, ja niin syntyi Pawfect Grooming. Yritys on ollut toiminnassa pari viikkoa, mutta Kuroset ideoivat sitä puolisen vuotta.

– Löimme viisaat päämme yhteen, rakkaudesta lajiin ja koiriin. Meillä molemmilla on myös liike-elämätaustaa. Päätimme tehdä tällaisen palvelukonseptin ja lähteä rummuttamaan sitä someen, Kuronen kertoo.

Pakettiautoon on asennettu lemmikkien hoitamisessa tarvittava välineistö.

Liikkuva salonki

Yrityksellä on oma pakettiauto, jossa on kaikki tarvittava pesuammeineen ja hoitopöytineen. Palveluihin kuuluu trimmaamisen lisäksi turkinpesua ja -hoitoa, kynsien leikkaamista ja tulevaisuudessa myös hampaiden hoitoa.

– Tämä on kotiovelle toimitettava palvelu, liikkuva salonki. Kaikki tapahtuu autossa asiakkaan määrittämässä osoitteessa, Kuronen kertoo.

Pawfect Groomingilla on ollut jo pari asiakasta. Vastaanotto on ollut positiivista, ja Kuroset ovat saaneet huomata asiakkaiden myötä, että myös autoon asennetut hoitovälineet toimivat hyvin.

Pablo-koira innoitti omistajansa Ashan ja Mikan kehittämään trimmauspalvelun.

Hyödyllinen vanhuksille

Kurosten yrityksellä on palvelusopimuksia trimmaajien kanssa, ja ammattilaiset toimivat heidän autossaan. Tällä hetkellä yksi auto palvelee koko Uuttamaata, mutta Kuroset aikovat laajentaa toimintaa koko Suomeen ja mahdollisesti Pohjoismaihinkin.

– Kun toiminta laajenee, meillä tulee olemaan ehkä yksi auto kaupunginosittain. 

Mika Kuronen kaavailee, että tulevaisuudessa trimmaajat työllistyvät heille ehkä franchising-periaatteella.

Hän kertoo, että kaikki koirat ja kissatkin tarvitsevat jossain määrin turkin huoltoa tai trimmausta. Liikkuva trimmauspalvelu sopii esimerkiksi kiireisille asiakkaille, jotka eivät ehdi tai pysty viemään lemmikkiään matkojen päähän turkinhoitoon. Kuronen on ollut yhteydessä myös erilaisiin kotihoitoyhdistyksiin sekä -palveluihin.

 – Monilla vanhuksilla on lemmikkejä, ja heille tällainen palvelu olisi tärkeä. Olemme aloitelleet yhteistyötä yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa siitä, että kohdennetaan palveluja vanhuksille.

Kasvohoitoja ja mutakylpyjä

Kuronen on pannut merkille ihmisten koirabuumin, ja siihen heidän yrityksensä sopii hyvin.

– Koirien rekisteröinti on kasvanut 17 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Koirien palvelut ovat vahvassa nousukiidossa, kun ihmiset panostavat lemmikkien hyvinvointiin. 

Kurosella on pitkä tausta liike-elämässä, eikä hän koskaan ole myynyt konseptia, joka olisi otettu näin sydämellisesti vastaan.

– Ei ole tullut vastaan ensimmäistäkään puhelua, jossa yhteistyö ei olisi kiinnostanut.

Jatkossa Pawfect Groomingin tavoitteena on tarjota myös koirien hyvinvointipalveluita, kuten mustikkaista kasvohoitoa tai ihoa rauhoittavaa mutakylpyä.

– Mutahoito rauhoittaa lemmikin turkkia, jos on iho-ongelmia. Vähän samoin kuin ihmisellä kasvohoito, Kuronen kertoo.

Tulevaisuudessa Pawfect Grooming saattaa alkaa järjestää myös koirien syntymäpäiviä ruokineen, rekvisiittoineen ja vaikkapa koiravieraiden valokuvauksineen.

Asiasta kertoi ensin Vantaan Sanomat.

Kaisu Puranen