14.5.2018 klo 17:12
Uutinen

Linda Liukkaalle 100 000 dollarin apuraha – suomalainen lastenkirjasarja leviää uusille markkinoille

Hello Ruby -lastenkirjasarja sai apurahan Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyn järjestäjältä.

Hello Ruby -lastenkirjasarjastaan tunnetun Linda Liukkaan menestys jatkuu.

Dubain Expo 2020 -maailmannäyttelyn organisaatio on antanut Liukkaalle 100 000 dollarin Expo Live -apurahan. Apurahan turvin on tarkoitus levittää Hello Rubya uusiin paikkoihin ja samalla tutustuttaa lapsia tekoälyyn, koodaamiseen ja tietojenkäsittelyyn.

– Ohjelmointi on 2000-luvun kieli, jolla on maailmassa yhä suurempi merkitys. Siksi Hello Rubyn kaltaiset projektit ovat tärkeitä. Olemme iloisia voidessamme auttaa sitä laajentumaan ja tavoittamaan yhä useampia lapsia, Expo Liven Vice President Yousuf Caires sanoo.

– Apuraha antaa Hello Rubylle mahdollisuuden laajentua uusille markkinoille kuten Lähi-itään, Afrikkaan ja Etelä-Aasiaan. Sen avulla voimme luoda dynaamista, viihdyttävää ja pedagogista verkkosisältöä, joka innostaa opettajia ja lisää heidän käytännön osaamistaan, Liukas toteaa.

Ensimmäinen kirjasarjan osa ilmestyi vuonna 2015. Hello Ruby on suunnattu 4–10-vuotiaille lapsille.

– On iso sattuma, että olen päätynyt tälle alalle. Aalto-yliopisto perustettiin samoihin aikoihin vuonna 2010, ja satuin törmäämään suomalaiseen startup-skeneen, Liukas kertoi Yrittäjä-lehden haastattelussa viime syyskuussa.

Vuonna 2014 Kickstarter-joukkorahoituskampanja keräsi kuukaudessa uskomattomat 380 000 dollaria. Tuo summa on lähes kuudennes Suomen vuoden 2014 kirjallisuusviennistä Kirjallisuuden vientikeskus FILIn mukaan.

Liukkaan tavoite oli 10 000 dollaria, jolla olisi kattanut kirjan editointityön ja painokulut.

– Minusta ei ikinä olisi tullut lastenkirjailijaa ilman internetiä, Linda Liukas totesi haastattelussa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Tommi Anttonen