21.8.2019 klo 12:15
Uutinen

Litviikkimarkkinat kokosi yhteen valkealalaiset

Aurinkoisena elokuun lauantaina 17.8. järjestettiin perinteiset Litviikkimarkkinat Valkelassa Valkeala-talon pysäköintialueella. Tapahtuman järjestää vuosittain Lions Club Valkeala-Vekara. Markkinoilla kävi kova kuhina heti aamusta alkaen ja kävijöitä riitti iltapäivään asti.

Yrittäjien toiminta tutuksi

Kymen Yrittäjien 80-vuotisjuhlakiertue osallistui Valkealan Yrittäjien mukana tapahtumaan. Yrittäjien osastolla pääsi pyörittämään Yrittäjän Onnenpyörää, johon Valkealan Yrittäjät oli keränneet palkintoja jäsenistöltään. Onnenpyörä oli hyvin suosittu ja pyörittäjiä riitti välillä jonoksi asti. Mikä tärkeintä, paikalliset yrittäjät ja yrittäjäyhdistys saivat hyvää näkyvyyttä jaettujen palkintojen muodossa.

Onnenpyörää kävi pyörittämässä aikuiset ja lapset, nykyiset ja entiset yhdistyksen jäsenet sekä yrittäjiä, jotka olivat kiinnostuneita järjestön toiminnasta. Yrittäjäkiertueen tarkoituksena on ollut päästä jalkautumaan kansan keskelle kertomaan järjestön toiminnasta, aina paikallisyhdistys tasolta keskusjärjestöön asti.

Elo-Maija ja Elo-Matti

Litviikkimarkkinat on osa Elovalkeat-kesätapahtumasarjan ohjelmistoa. Markkinoilla nimetään perinteisesti myös Elo-Maija ja Elo-Matti. Ensi vuoden Elo-Maijaksi nimettiin tuohikottilainen Kiia Vainikka ja Elo-Matiksi niin ikään tuohikottilainen Tero Kukkola. He aloittavat edustusvuotensa vuoden vaihteessa ja toimivat oman kylänsä virallisina edustajina. Tämän vuoden Elo-Maija ja -Matti, Sinikka ja Eero Nykänen toimivat Tirvan kylän edustajina vielä vuoden loppuun asti.

Kuva ja teksti: Minna Parkas