16.11.2021 klo 13:07
Uutinen

Lokakuussa palkittiin lappilaisia yrittäjiä – Katso videot

Lapin Yrittäjäjuhlaa vietettiin 16.10. Rovaniemellä. Juhlassa palkittiin perinteiseen tapaan lappilaisia yrittäjiä. Palkinnot jakautuivat seuraavasti: Vuoden yrittäjä Rinteen kauppiassuku, Vuoden yksinyrittäjä Annukka Tammelin ja Vuoden nuori yrittäjä Juho Uutela.

Vuoden yrittäjä 2021 – Rinteen kauppiassuku, Rovaniemi

Rinteen kauppiassuvun kauppiastarina alkoi jo 1900-luvun alkupuolelta, kun Iisakki Afansjeff perusti ensimmäisen kivijalkakaupan. Nykyisten kauppiaiden esi-isä Janne perusti ensimmäiset kaupat 1911 Uhtualle ja Kemijärvelle. Kauppatoiminta jatkui Auttissa 50 vuotta siirtyen Pirttikoskelle, jossa Reino ja Juhani Rinne pitävät kauppaa edelleen.

Pekka Rinne toimii kauppakeskuspäällikkönä kauppakeskus Rinteenkulmassa, jossa osaomistajina mukana myös Juhani ja Reino Rinne. Reinon pojat Janne ja Mats toimivat kauppiaina Rovaniemellä. Janne puolisonsa Kristiinan kanssa K-Supermarket Rinteenkulmassa, Mats puolisonsa Hennan kanssa K-Supermarket Ounasvaarassa ja K-Market Viirinkankaassa.

Rinteen kauppiassuvun yrityksissä työskentelee yli viisikymmentä henkilöä ja toiminta on kannattavaa. Rinteenkulman kauppakeskus voitti Vuoden kauppakeskusteko -kilpailun vuonna 2020. Voiton taustalla oli rohkea ja paikallisuuteen nojaava konseptointi.

Vuoden yksinyrittäjä 2021 – Annukka Tammelin, Kotipalvelu Annukka Tammelin, Keminmaa

Annukka Tammelin on toiminut yrittäjänä vuodesta 2004 lähtien. Annukka Tammelin on osoittanut sinnikkyyttä luomalla oman polkunsa työttömyydestä itsensä työllistämiseen.

Yrittäjän periksiantamattomuutta kuvaa selviytyminen ja liiketoiminnan kasvattaminen koronakriisin aiheuttaman asiakaskadon jälkeen. Annukka Tammelin on omalla toiminnallaan tuonut näkyväksi kotipalvelun merkittävyyden tukipalveluna sijaintipaikkakunnallaan.

Vuoden nuori yrittäjä 2021 – Juho Uutela, Beyond Arctic, Rovaniemi

Juho Uutela on Beyond Arctic -nimisen yrityksen veturi sekä Kuru Loungen isä. Nuoresta iästään

huolimatta Juho on osoittanut olevansa kovan luokan yrittäjä. Ennen koronaa Beyond Arctic työllisti parhaillaan 12 työntekijää.

Revontulikuvauksiin ja muihin ulkomaalaisille suunnattuihin elämysmatkoihin satsaava Beyond Arctic on yksi tunnetuimmista lappilaisista ohjelmapalveluyrityksistä. Koronan “innoittamana” Juho ideoi Beyond Arcticin tiloihin yksityisen elokuvateatterin Kuru Loungen.

Lapin Yrittäjät palkitsee vuosittain Vuoden yrittäjän, Vuoden yksinyrittäjän ja Vuoden nuoren yrittäjän.

Nähdään taas ensi vuonna Lapin Yrittäjäjuhlassa!

Tunnelmia yrittäjäjuhlasta 2021