Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Loviisan Yrittäjät ry halukas parantamaan kuntabarometrin tuloksia yhdessä kaupungin kanssa

Suomen Yrittäjien kuntabarometri on kahden vuoden välein toteutettava kysely, joka arvioi kuntien ja yrittäjien välistä yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Tänä vuonna julkaistun raportin mukaan Loviisan kaupunki sijoittui maan heikoimmaksi keskikokoisten kuntien luokassa, saaden arvosanaksi vain 2,42. Edellisessä mittauksessa vuonna 2022 kaupungin tulos oli vielä 2,82. Vastaavasti, Lieto erottui positiivisesti saavuttamalla korkeimman arvosanan 4,00 keskikokoisten kuntien rankingissa.

”Loviisan Yrittäjät ry on syvästi pahoillaan siitä, että kaupunkimme sijoittui niin heikosti tässä arvostetussa mittauksessa. Tämä tulos on selvä merkki siitä, että vaikka olemme pyrkineet tiiviiseen ja saumattomaan yhteistyöhön kaupungin kanssa, työtä on vielä tehtävä”, sanoo Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Andreas Ögård. 

Loviisan Yrittäjät on yhdessä kaupungin virkamiesjohdon ja poliittisten päättäjien kanssa järjestänyt säännöllisiä Roundtable-keskusteluja. Nämä tapaamiset ovat olleet osa jatkuvaa pyrkimystä parantaa paikallisen elinkeinopolitiikan edellytyksiä ja tukea yrittäjien menestystä. ”Barometrin tulokset antavat meille tärkeää palautetta ja osoittavat, että vaikka yhteistyötä on, sitä tulee vielä tehostaa. Meidän on yhdessä varmistettava, että Loviisasta tulee  Suomen yrittäjämyönteisimmäksi kaupungiksi, kuten kaupungin elinvoimastrategia asettaa tavoitteeksemme”, jatkaa Loviisan Yrittäjien puheenjohtaja Andreas Ögård. 

Loviisan Yrittäjät ry suosittelee kaikkia osapuolia kokoontumaan yhteen arvioimaan nykyisiä toimintatapoja ja etsimään uusia keinoja parantaa kaupungin elinkeinopolitiikkaa ja yrittäjäyhteistyötä. ”Vain elinvoimainen Loviisa, jossa yritykset kukoistavat, voi taata meidän yhteisen hyvinvointimme. Haluamme olla aktiivinen osa ratkaisua ja auttaa kaupunkiamme saavuttamaan sen asettamat tavoitteet”, toteaa Ögård. 

Yrittäjien kuntabarometrin tulokset tarjoavat kunnille ja yrittäjille arvokasta tietoa, jonka avulla voidaan yhdessä kehittää parempaa toimintaympäristöä. Loviisan Yrittäjät ry toivoo, että tämä herättää kaikki toimijat yhteiseen pöytään ja kääntää nykyisen suunnan kohti yhteistä menestystä. 

Lisätiedot: 
Andreas Ögård 
Puheenjohtaja, Loviisan Yrittäjät ry 
Puhelin: 0505994387