Kuva Peik Henrichson
22.10.2023 klo 11:01
Uutinen

Loviisan Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu  

Loviisan Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu 

Janine Henriksson-Wiberg jättää Loviisan Yrittäjien puheenjohtajuuden yhdistyksen vuosikokouksessa 22.11.2023.  

Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Janine Henriksson-Wiberg on toiminut Loviisan Yrittäjissä hyvin pitkään ja saanut puheenjohtajana aikaan yhdistyksessä positiivista kehitystä, laajentanut verkostoa sekä tuonut näkyviä tuloksia yhdistykselle. Hänen puheenjohtajakaudellaan Loviisan Yrittäjät ry valittiin mm. Suomen parhaimmaksi paikallisyhdistykseksi kokoluokassa 250-500 jäsentä. Sellaista ei aiemmin ole tapahtunut. 

  • Pitää rohkeasti uskaltaa tavoitella suurta, jotta sen pystyy myös saavuttamaan. On myös ennakkoluulottomasti hyvä nähdä mahdollisuudet saavuttaa asettamansa tavoitteet, Henriksson-Wiberg painottaa. 

Loviisan Yrittäjät ry on Uudenmaan Yrittäjien paikallisyhdistys, joka kuuluu valtakunnalliseen Suomen Yrittäjiin. Henriksson-Wiberg on toiminut eri rooleissa Loviisan Yrittäjien hallituksessa, josta kolme viimeisintä vuotta puheenjohtajana, ja sitä edeltävät kuusi vuotta varapuheenjohtajana. Yhteensä hänellä on takanaan 13 vuotta Loviisan Yrittäjien hallituksessa. 

Henriksson-Wiberg toteaa, että nyt on tullut hetki, jolloin yhdistyksessä on aika jälleen lähteä miettimään syvällisemmin, miten yrittäjien asemaa ja palveluita voidaan tehostaa Loviisassa. Vuoden 2025 keväällä edessä ovat uudet kuntavaalit, jolloin rakentavan ja mahdollistavan yhteistyön eteen on jälleen tehtävä paljon työtä. Myös haasteelliset ajat niin taloudellisesti, kun maailman vaikutteista ovat luoneet paineita monille toimialoille. Se edellyttää Henriksson-WIbergin mukaan elinkeinotoimintaan liittyvän edunvalvonnan terävöittämistä entisestään.  

 – Loviisan Yrittäjien puheenjohtajana toimiminen on ollut todella antoisa luottamustehtävä. Parasta antia ovat olleet jäsenyrittäjien ja yritysten kohtaamiset, jotka ovat luoneet paljon uusia verkostoja, toimintatapoja ja tuttavuuksia Henriksson-Wiberg kertoo.  

Yhdistyksen päätehtävä on verkostoitua, vaikuttaa ja viestittää elinkeinon sekä elinvoiman hyväksi omalla toimialueellaan. Henriksson-Wiberg on ollut hyvin kiitollinen kaikista mielekkäistä projekteista, joita on viety eteenpäin. Se on ollut niin lasten, nuorten, alkavien yritysten kuin muidenkin alueen yritysten hyväksi. Tehtävässä on Henriksson-Wibergin mukaan jouduttu käymään tiukkojakin kuin mielekkäitäkin neuvotteluita yrittäjyyden eteen, ja ne puolestaan ovat vahvistaneet yhteistyötä niin kuntasektorin, kehitysyhtiön kuin koko yrityskentän kanssa.  

Henriksson-Wiberg ei ole aikeissa jättää yrittäjäjärjestötoimintaa, vaan jatkaa myös edelleen Suomen Yrittäjien valtuustossa ja ruotsinkielisten verkostojohtoryhmän jäsenenä.  

Näköalapaikka 

Loviisan Yrittäjien vuosikokous pidetään 22. marraskuuta. 

– Loviisan yrittäjien puheenjohtajuus on hieno näköalapaikka paikalliseen ja alueelliseen edunvalvontaan. On ollut hienoa toimia yrittäjien äänitorvena. Toivon, että nyt aukeava mahdollisuus herättää runsaasti kiinnostusta, ja saamme näkyvän puheenjohtajakisan, johon lähtee monia ehdokkaita, Henriksson-Wiberg toteaa.   

Hänen mukaansa puheenjohtajavalinta tarjoaa mahdollisuuden käydä keskustelua järjestön kehittämisestä ja yrittäjäjärjestön ajamista teemoista. 

 
Lisätietoja antaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Andreas Ögård andreas.ogard@fafi.fi , puh 050 599 4387 

Loviisassa 21.10.2023 
Loviisan Yrittäjät ry