2.10.2020 klo 08:16
Uutinen

Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 24 Pesula Oy:lle ja yksinyrittäjäpalkinto Valter Forsénille

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi 2020 on valittu 24 Pesula Oy, Kokkolasta ja vuoden 2020 yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin Fma Valter Forsén, Teerijärveltä.

Yrittäjäpalkinnon palkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjiä, jotka erikoistumisellaan, innovatiivisuudellaan ja kasvullaan erottuvat esimerkillisinä esikuvina alueemme elinkeinoelämälle.

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: 24 Pesula Oy, Kokkola

Raati totesi, että 24 Pesula Oy on innovatiivisella toimella ja erityisellä patentoidulla laakapesulaitteella saanut, pesulapalvelualalla toimialan johtoaseman. Myös yrittäjien rohkeus ja ennakkoluulottomuus on antanut yritykselle mahdollisuuden kasvaa voimakkaasti sekä kansainvälistyä. Menestyksen takana on myös sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

24 Pesula Oy on kotimainen perheyritys. Toimipisteet sijaitsevat päivittäistavarakauppojen yhteydessä ja toimivat täysin automatisoidusti. 24 Pesula on sen tytäryhtiö mukaan lukien yksi Euroopan suurimmista itsepalvelupesulaketjuista. Yritykselle on myönnetty lukuisia patentteja, INNOSUOMI -palkinto sekä Design from Finland -merkin käyttöoikeus.

Ensimmäinen toimipiste perustettiin vuonna 1999 viiden Nevalan veljeksen toimesta Kokkolaan. Ajatus syntyi varsin suomalaiseen tyyliin saunassa ja tavoitteena oli rahoittaa tuotoilla autourheiluharrastusta. Veljesten tekninen osaaminen mahdollisti itsepalvelupesulatoiminnan rakentamisen. Yritys hyödyntää nykyään uusimpia teknisiä ja digitaalisia ratkaisuja, asiakkaan tarpeita silmällä pitäen ja esimerkiksi laitteet ovat seurattavissa ja hallittavissa mobiilisti ja asiakaspalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Pesuloita on Suomessa nykyään 35 ja verkostoa kasvatetaan jatkuvasti. Tytäryhtiö 24 Laundrette UK Ltd toimii Englannissa 24 Laundromat -brändillä. Yrityksen laajentuminen Englantiin markkinan koon ja luontaisesti siitäkin syystä että, itsepalvelupesuloiden käyttö, on pitkään ollut osa englantilaisten arkea.

Yrityksen toimiala on itsepalvelupesula, jossa asiakkaat voivat pestä vaatteita, kodintekstiilejä ja mattoja. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Asko Nevala ja yritys työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2019 3,3M€ ja sen arvioidaan olevan vuoden 2020 loppuun mennessä yli 4M€. Liikevaihdosta 8% tulee viennistä.

Liikeidea on konseptina sellainen että, laajentumismahdollisuudet ovat rajattomat.

Vuoden 2020 Yksinyrittäjäpalkinnon perusteluissa palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Valter Forsén Fma

Raati totesi, että yrittäjä Valter Forsén on menestynyt pitkäjänteisellä kehittämisellä ja on toiminut yksinyrittäjänä koko yrittäjänä olon ajan. Forsén toimii maanrakennusalalla, tarjoten erilaisia kaivinkone- ja bobcat töitä sekä alituspalveluita. Asiakkaina sekä yksityiset henkilöt että rakennus-, sähkö/kuitu- alan yritykset sekä teollisuus.

Valter Forsén huomasi jo nuorena että, maanrakennustöille olisi kysyntää ja perusti toiminimen vuonna 2004, ollessaan 22vuotias. Kehittämistyötä Forsén tekee jatkuvasti ja on avoin uusille ideoille ja innovaatioille.

Yrittäjällä ei ole tavoitteena palkata työväkeä tulevaisuudessa, mutta yrityksen palveluiden kehittäminen on työn alla.

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry, toimitusjohtaja Mervi Järkkälä puh. 0500 561 145

24 Pesula Oy, toimitusjohtaja Asko Nevala puh. 050 438 8198

Valter Forsén Fma, toimitusjohtaja Valter Forsén puh. 040 749 4653

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Järjestämme yrittäjille koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, sekä tarjoamme neuvontapalveluita ja rahanarvoisia jäsenetuja jäsenille. Jäsenyrittäjiä on toimialueella n. 2 400 ja paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä 22, joissa yli 200 luottamushenkilöä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa