15.4.2023 klo 22:53
Uutinen

Maakunnan yrittäjiä palkittiin

Etelä-Karjalan Yrittäjien vuotuinen Yrittäjägaala huipentui lauantai-iltana Holiday Club Saimaalla yrittäjäpalkintojen jakoon. Yrittäjät palkitsee vuosittain maakunnan Vuoden yrittäjän, Vuoden yksinyrittäjän ja Vuoden nuoren yrittäjän. Gaalaan osallistui lähes 250 yrittäjää ympäri maakuntaa.

Etelä-Karjalan Vuoden yrityksenä palkittiin Oy Ansari-Yhtymä

Ansari-Yhtymä kasvattaa pikkutaimia kasvihuoneviljelijöille ja valmiita ruukkukukkia jälleenmyyjille. Toiminta on alkanut vuonna 1969 ja yritys on tänä päivänä Schetelig Oy:n tytäryhtiö. Ansari-Yhtymä työllistää 65 henkilöä Luumäen Urossa.

Etelä-Karjalan Yrittäjien palkintolautakunta perusteli Ansari-Yhtymän palkitsemista sillä, että perinteikäs yritys on uudistunut ja investoinut rohkeasti. Yritys on merkittävä työllistäjä ja on omissa hankinnoissaan hyödyntänyt maakunnan muuta yritysverkostoa ylläpitäen alueen elinvoimaa. Ansari-Yhtymä on myös työllistänyt Ukrainan sotaa pakenevia ja hakee toiminnassaan vastuullisia ratkaisuja tulevaisuutensa rakentamiseen.

Vuoden Yksinyrittäjä on Marko Lallo

Marko Lallo luotsaa Lappeenrannasta käsin Saimaan Takkakeskus Oy:tä. Saimaan Takkakeskus on vuonna 2006 perustettu täyden palvelun tulisijojen erikoismyymälä. Kivijalkaliikkeessä on poikkeuksellisen laaja valikoima tulisijoja nähtävillä ja myymälään tulee asiakkaita pidemmänkin matkan päästä. Marko on palkittu jo tänä vuonna aiemmin Lappeenrannan Yrittäjien toimesta Vuoden yksinyrittäjänä.

Palkintolautakunta perusteli valintaa sillä, että yritys on toiminut hyvällä kannattavuudella ja saavuttanut asiakkaiden luottamuksen jämäkällä toiminnallaan. Saimaan Takkakeskus toimii verkostomaisesti muiden yritysten kanssa ja yhdessä näiden kanssa tarjoaa valmiita ratkaisuja asiakkailleen säilyttäen pienen yrityksen ketteryyden.

Vuoden Nuori yrittäjä -palkinto Parikkalaan

Vuoden Nuori yrittäjä -palkinto meni tänä vuonna nuorelle parivaljakolle, Bar Cafe Assan yrittäjille Anni Vehviläiselle ja Emma Kokolle. Bar Cafe Assa on Parikkalan rautatieasemalla sijaitseva ravintola, joka on auki vuoden jokaisena päivänä.

Palkintolautakunta perusteli valintaa sillä, että yritys on vireällä toiminnallaan onnistunut vakiinnuttamaan asemansa pienen paikkakunnan elävöittäjänä. Assalla on merkittävä rooli ihmisten kohtaamispaikkana sekä kulttuurielämysten tuottajana. Yrittäjät tekevät laajasti yhteistyötä ja osallistuvat aktiivisesti myös yrittäjäyhdistyksen toimintaan. Yritys työllistää rohkeasti paikallisia nuoria ja on joustava asiakaspalveluyritys tuoden iloa niin paikallisille kuin matkailijoille.

Tänä vuonna William ja Ester Otsakorven Säätiö palkitsi Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajan 2000 euron palkinnolla sekä Yksityisyrittäjäin Säätiö 1500 euron palkinnolla.

– Tunnustuspalkinnolla halutaan osoittaa arvostusta ja kunnioitusta nuoria yrittäjiä kohtaan, joilla on työllistävää ja kehittävää vaikutusta omassa maakunnassaan, kertoo Otsakorpisäätiön toiminnanjohtaja Mari Obeng.

Palkintolautakunnassa vaikuttivat Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Eeva Pihlajaniemi Wirma Lappeenrannasta, Vesa Punkka Business Millistä, Etelä-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Sanna Lötjönen, Etelä-Karjalan Yrittäjien varapuheenjohtaja Minna Kokki sekä Etelä-Karjalan Yrittäjien hallituksen jäsen Terhi Torikka.

Lisätiedot
Sanna Lötjönen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 083 8765
Anselmi Hakkarainen, Ansari-Yhtymä, 040 558 0772
Marko Lallo, Saimaan Takkakeskus Oy, 040 074 4630
Anni Vehviläinen, Bar Cafe Assa, 050 308 1114
Emma Kokko, Bar Cafe Assa, 040 536 3732