15.4.2023 klo 14:10
Uutinen

Maakunnan yritysystävällisin kunta on toistamiseen Ruokolahti

Etelä-Karjalan Yrittäjät järjesti alueellisen Kunnallisjohdon seminaarin 15.4. Holiday Club Saimaalla. Tapahtuma keräsi yhteen lähes kaikki maakunnan kaupungin- ja kuntajohtajat, kaupunkien ja kuntien virkamies- ja poliittista johtoa sekä Yrittäjien edustajia. Tilaisuudessa pohdittiin yhdessä maakuntamme veto- ja pitovoiman vahvuuksia, haasteita ja mahdollisuuksia.

Samassa tilaisuudessa Yrittäjät palkitsi Vuoden yritysystävällisimmän kunnan sekä Vuoden uusinajattelijan.

Etelä-Karjalan Vuoden yritysystävällisin kunta on Ruokolahti

Ruokolahti palkittiin jo toista kertaa Etelä-Karjalan liiton lahjoittamalla kiertopalkinnolla, mikä tulee koristamaan palkittavan kunnan tiloja. Palkintoraadin perustelut voittajakunnasta olivat seuraavat: Ruokolahti pärjäsi kilpailun jokaisella alueella aivan kärjessä. Kunnalla on pitkä historia ja esimerkillinen, toiminnan ytimeen juurtunut yhteistyökulttuuri Yrittäjien kanssa. Tämä on pysynyt ja kehittynyt vuosia avainhenkilöiden vaihdoksista huolimatta. Kunnan yrityspalvelut kestävät vertailun omasta toimestaan sekä Imatran Seudun Kehitysyhtiön tukemana. Kunta kuuntelee yrittäjiä ja hyödyntää näiden osaamista kuntastrategian ja -viestinnän laadinnassa ja toteutuksessa. Kunnan virka- ja luottamushenkilöjohdon yrittäjyysasenne on erittäin positiivinen ja suunnitelmista sekä päätöksistä viestiminen sujuu erinomaisesti.

Palkinto jaettiin nyt viidennen kerran ja vuosittaisesta kyselyyn vastaamisesta ja kilpailuun osallistumisesta on syntynyt konkreettinen työkalu kunnan ja sen alueella toimivien yrittäjäyhdistysten vuoropuhelulle ja yhteistyölle. Tämä malli ohjaa kunnan ja yrittäjien välistä keskustelua oikeaan suuntaan siten, että kriittiset asiat yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämiseksi tulee käytyä läpi ja asioita viedään sen jälkeen käytäntöön.

Vuoden Uusinajattelija on Mikko Ruuska

Yrittäjä Mikko Ruuska on uuden eteläkarjalaisen bioliiketoiminnan airut. Hän on uskomaton visonääri, joka rohkealla ja tarmokkaalla asenteella vie innovatiivisia projekteja ja tuoteaihioita eteenpäin laboratoriomittakaavasta maailman markkinoille. Hän on ollut pystyttämässä paperikonetta Lemille, joka itsessään on poikkeuksellista. Kehitystyö agrokuitujen ja bioraaka-aineiden parissa tuo skaalattavaa kiertotalousmallia perinteiseen metsäteollisuuteen, erityisesti muovipohjaisten biomateriaalien korvaamista jäte- ja sivuvirroista valmistetuilla materiaaleilla.

Kilpailu oli kaikille avoin ja haussa oli henkilö, organisaatio, yritys tai yhteisö, mikä tekee asioita, etsii ratkaisuja ja ottaa toteutukseen muita mukaan. Palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa ja aikaisempia voittajia ovat olleet Jani Valkeapää, Timo Saksela sekä Suvi Savolainen.

Palkintolautakunnassa vaikuttivat Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Eeva Pihlajaniemi Wirma Lappeenrannasta, Jami Holtari Etelä-Karjalan liitosta, Etelä-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Sanna Lötjönen, Etelä-Karjalan Yrittäjien varapuheenjohtaja Minna Kokki sekä Etelä-Karjalan Yrittäjien hallituksen jäsen Terhi Torikka.

Lisätiedot
Sanna Lötjönen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 083 8765
Jukka-Pekka Bergman, Ruokolahden kunta, 044 449 1201
Mikko Ruuska, 045 328 2002