Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

24.5.2024 klo 22:41
Uutinen

Maakuntakierroksella Enonkoskella

Etelä-Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja Ruth Lähdeaho-Kero ja aluejohtaja Heidi Loukiainen vierailivat maakuntajohtaja Pentti Mäkisen kanssa Enonkoskella. Päivän aikana vieraat saivat kattavan tietopaketin kunnan moninaisesta yritystoiminnasta.

Vierailukohteina olivat K&K Mustonen Oy, Maitolaituri Kahvila & Puoti, Kukka- ja Sekatavarapuoti Enonkosken Kodinhelmi Oy, Enonkosken kartano Oy ja Karvilan Panimo/Purontaus Oy. Mukana kierroksella olivat kunnanjohtaja Minna Laurio ja järjestöpäällikkö Carita Haapamäki.

Enonkoski on aktiivinen vireä kunta, jossa on hyvät edellytykset yrittää ja menestyä. Kunnan elinkeinotoiminnan kehittämisestä vastaa elinvoimakoordinaattori yhdessä kunnanjohtajan kanssa. Yrittäjien yhteistyö kunnan kanssa toimii ilmeisen hyvin ja asiat hoituvat nopeasti. Elinvoimaa ylläpidetään erilaisten kehityshankkeiden ja markkinoinnin keinoin sekä luomalla ja ylläpitämällä verkostoja monenlaisten toimijoiden kanssa. Enonkosken kunta tarjoaa paljon mahdollisuuksia yrittää Enonkoskella ja yhteistyössä yrittäjien tukena uran alkuvaiheessa sekä muissa yrittäjyyden vaiheissa on Itä-Savon Uusyrityskeskus.

Maakuntakierroksen ensimmäinen vierailukohde oli perheyritys K&K Mustonen Oy. Kuljetusalan yritys on ollut toiminnassa vuodesta 2001 ja se on yksi Enonkosken suurimmista yksityisistä työllistäjistä. Töitä yrityksessä tehdään suurella sydämellä ja nöyrällä asenteella.

Yrityksen vihreät autot tunnistaa tienpäällä, olivatpa ne liikkeellä missäpäin Suomea tahansa, kilometrejä autoille kertyy yli miljoona vuoden mittaan. Autourheiluakin Mustosen perheessä harrastetaan ja tunnetaanhan yritys myös tv:n kautta.

Kiitos vierailusta!

Seuraava kohteemme oli Maitolaituri Kahvila & Puoti. Yrittäjä Kati Laukkanen ehti istua kanssamme hetkeksi keskustelemaan enonkoskelaisten kuulumisista. Kunnanjohtajan kanssa keskusteltiin ajankohtaisista kuntia koskevista uudistuksista, kuten hyvinvointialueesta ja TE2024-uudistuksesta.

Maittavat aamukahvit ja puodissa tarjolla kaikenlaista hyvää!

Maitolaiturilta pienen kävelymatkan päässä on Enonkosken Yrittäjien puheenjohtajan Airi Männynsalon Kukka- ja Sekatavarapuoti Enonkosken Kodinhelmi Oy. Airin kanssa vaihdoimme ajatuksia paikallisyhdistyksemme Enonkosken Yrittäjien toiminnasta ja tulevista tapahtumista.

Airin kauppa on todella ”tavaratalo” ja vanhan ajan sekatavarakauppa. Yritys on myös Postin palvelupiste, Enonkosken Matkahuollon asiamies sekä Alkon noutopiste. Täältä kaupasta löytyy vaikka mitä, toimistolle ostimme viherkasvin työpäivien iloksi.

Seuraava kohteemme oli Enonkosken Kartano & Guesthouse, Enonkosken Kartano Oy. Entinen Hovimäen kartano, nykyinen Enonkosken Kartano, sai uudet omistajat vuoden 2023 lopulla. Enonkoskelaiset yrittäjät Vesa Klemettinen ja Karoliina Räsänen tarjoavat jatkossa matkailijoille ja enonkoskelaisille ravintola- ja majoituspalveluja sekä juhla- ja kokoustiloja erilaisiin tilaisuuksiin. Pian valmistuvalla terassilla voi järjestää vaikka minkälaiset juhlat kosken äärellä!

Maittava lounas nautittiin kosken kuohuja kuunnellen, menestystä uudelle yritykselle!

Maakuntakierroksemme päättyi Karvilan Panimolle/Purontaus Oy. Panimokierroksella kuulimme paitsi yrityksen kasvutarinan myös oluen valmistuksen eri vaiheista. Niko Hyvärinen esitteli meille yrityksen toimintaa. Karvilan Panimo on tiettävästi ainoa panimo Suomessa, joka käyttää oman lähteen vettä tuotannossaan.

“Me Karvilan panimolla haluamme olla yhtä viisaita kuin vino kuusemme, josta olemme ammentaneet ilmeen myös tunnukseemme. Otamme vankan etunojan hyvän oluen maun puolesta ja satsaamme laatuun niin, että sinä oluen ystävänä voit hyvässä seurassa kulauttaa kurkkuusi tämän puhtaan, oman lähteen veteen luodun makunautinnon.”