Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

31.5.2023 klo 13:23
Uutinen

Maakuntakierros Mäntyharjussa 5.5.2023

Etelä-Savon Yrittäjien perinteinen maakuntakierros Mäntyharjussa alkoi aamukahvilla Kaneliässässä, jonne Etelä-Savon Yrittäjät oli kutsunut mukaan Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkisen lisäksi kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen. Paikalla oli myös kahvilan yrittäjä, Mäntyharjun Yrittäjien puheenjohtajan Kukka Vihavainen. Aluejärjestöstä osallistujina oli varapuheenjohtaja Ruth Lähdeaho-Kero, toimistolta aluejohtaja Heidi Loukiainen ja järjestökoordinaattori Tanja Riittinen. Keskustelimme aamukahvin lomassa Mäntyharjun elinvoimasta ja mm. vapaa-ajan asukkaista, Mäntyharjussa vapaa-ajan asuntoja on noin 5000.

Kahvila Kaneliässä on toiminut noin 16 vuoden ajan. Kahvila aukeaa jo kello 4.30 ja työvuoroon mennään jo hyvissä ajoin ennen kukon laulua. Yrittäjä Kukka Vihavainen kertoo, ettei koskaan ole tarvinnut aamulla yksin olla, aina on asiakkaita ollut oven takana aamukahvia odottamassa. Kaneliässän tunnetuimpia tuotteita ovat luonnollisesti suussa sulavat kaneliässät. Kahvila tarjoaa keitto- ja salaattilounasta sekä tilauksesta täyte- ja voileipäkakkuja.

Aamukahvin jälkeen osallistujat olivat hyvin valmiita yrityskierrokselle perheyrityksen Veisto Oy:n / HewSaw tiloihin. Kattavan ja monipuolisen yritysesittelyn meille piti toimitusjohtaja Markku Rautio. Veisto Oy:n teollinen historia on alkanut vuonna 1925 höyrykoneella toimivalla tukkipyörösahalla. Vuosien varrella ovat niin hevosvoimat kuin koneellinen kehitys kasvaneet merkittävästi. Yrityksen pääpaino on konepaja- ja sahakoneiden rakennus, mutta se tarjoaa myös varaosia vanhoihin laitteisiin, mikä varsin merkittävä kilpailuetu. Yrityksen yksi laadun tae on varmasti tyytyväiset työntekijät, joita on jo toisessa ja kolmannessakin polvessa. Työtä tehdään pitkäjänteisesti ja kasvua haetaan ympäri maailman. Yhteistyötä tehdään myös paikallisesti mm. oppilaitoksen kanssa.

Tämän jälkeen kävimme tutustumassa Mäntyharjun uuden karheaan Urheilupuistoon, Kisalaan. Kisalassa on mielettömät mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti eri palloilulajeja sekä mm. nyrkkeilyä ja voimistelua. Tilat soveltuvat mainiosti myös erilaisten konserttien ja tilaisuuksien järjestämiseen.

Pyhävedentiellä sijaitseva Nilkko Brewingin esittelyn meille tarjosi yrittäjä Iiro Heikkilä. Yrityksen nimi juontaa juurensa paikallisen Nilkon kallion juurelta, saunan lauteilta, kuten suomalaisten hyvät yritysideat usein ovat saaneet alkunsa.  Nilkko Brewing on vuonna 2017 perustettu amerikkalaistyylisiä oluita valmistava pienpanimo.

Miekankosken kahvila toimi maakuntakierroksen päätepysäkkinä. Kahvilan tunnelma oli maanläheinen ja kahvilan omistajien Tapio ja Marja Sinkon ystävällisyys ja vieraanvaraisuus on varmasti sellainen seikka, joka vetää matkailijoita ja lähialueen vapaa-ajanasukkaita uudelleen ja uudelleen kahvilaan.

Lämmin kiitos kaikille päivään osallistuneille, Mäntyharjun yrityksissä oli ilo vierailla!