13.8.2017 klo 09:02
Uutinen

Mansikki tuo maaseudun eläimineen lähelle

Neljättä kertaa Jokioisilla järjestettävä lasten maatalousnäyttely Mansikki esittelee suomalaista maaseutua ja sen mahdollisuuksia lasten näkökulmasta.

Syyskuun 9. päivänä Luonnonvarakeskuksen (Luke) Elonkierto-puistossa järjestettävässä Mansikissa voi katselemisen sijaan tehdä ja kokea itse. Mansikki-elämys alkaa jo parkkialueelta, josta maksuton traktorinlavakyyti tuo vierailijat tapahtuman pääportille.

Vuodesta toiseen asiakaskysely kertoo eläinten olevan Mansikin suurin vetonaula. Mansikissa pääsee ihailemaan Elonkierrossa kesän viettäneitä maatilan eläimiä, kuten vuohia, kanoja, lampaita, possuja ja lehmiä.

Mansikki-päivänä alueella nähdään lisäksi paljon muita eläimiä. Suloiset pörröiset kanit ja lystikkäät alpakat ilahduttavat vuodesta toiseen. Tänä vuonna juhlitaan Mansikin yhteydessä Börje-alpakan kymmenvuotissynttäreitä! Tuttujen aasien, Ukkosen ja Jyrinän, lisäksi esittäytyvät ensimmäistä kertaa harvinaiset miniaasit. Villasiat eli unkarilaiset mangalitsat saapuvat myös Elonkiertoon päiväksi, ja pikkutiput tuodaan jälleen paikalle. Lempeät jättiläiset, ylämaankarja, kuuluvat jo Mansikin vakiokalustoon, ja ne asettuvat päiväksi tarkkailemaan tapahtumakävijöitä possuaitauksen tuntumaan.

Ponipellolla kymmenkunta uutteraa pientä ja hiukan isompaakin ratsua tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ratsastajille. Lisäksi Mansikissa on Suomen juhlavuoden kunniaksi Tasavallan Presidentti Tarja Halosen omistama suomenhevonen, Ypäjä Tarja.

Eläinvieraiden lisäksi Maatalousnäyttely Mansikin rungon muodostavat tutuksi tulleet suosikit kuten olkipomppis, traktorinajo ja ystäväkoirat. Hamppulabyrintin, nikkaroinnin, polkutraktorien ja pikkukaivurin jälkeen on mahdollista kävellä vaikkapa puujaloilla, joita Jokioisten kunnan Työpaja Veturi on valmistanut. Ohjelmalavalla vauhtia päivään tuovat Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta sekä tv:stä tutut Mimi ja Kuku.

Mansikki järjestetään Jokioisten Elonkierrossa lauantaina 9.9. kello 10 alkaen, tapahtumaan odotetaan yli 4 000 kävijää. Mansikin pääsylippu on 4 euroa (alle kolmevuotiaat ilmaiseksi), lisäksi maksullisia ovat nosturikyyti (5 euroa), ratsastus ja traktoriajo (2 euroa).

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi