Vuoden 2023 alusta Porvoon Yrittäjien puheenjohtajana toiminut Marina Nyberg jatkaa paikallisyhdistyksen luotsaamista vuoden loppuun. Kuva: Mika Laine
21.2.2024 klo 22:20
Uutinen

Marina Nyberg jatkaa Porvoon Yrittäjien puheenjohtajana yrityskaupasta huolimatta

Porvoon Yrittäjien hallitus ei näe esteitä Marina Nybergin jatkamiselle Porvoon Yrittäjien hallituksen puheenjohtajana, vaikka hänen yrittäjästatuksensa muuttui 16.2.2024 julkaistun yrityskaupan myötä. Wulff-Yhtiöt Oyj osti Nybergin yritykset Tilitoimisto Lundström Oy:n ja Sandström & Lundström Oy Ab:n osakekannat.

– Selvitimme asian laillisuuskysymyksiä Suomen Yrittäjien lakiosastolta ja sääntöjen mukaan estettä Nybergin puheenjohtajana jatkamiselle ei ole. Juristi kuitenkin kehotti keskustelemaan asiasta hallituksessa asian moraalisesta puolesta, varapuheenjohtaja Marella Närkki toteaa.

Yksi vaihtoehto olisi ollut Nybergin luopuminen puheenjohtajan roolista, mutta hän olisi jatkanut hallituksen jäsenenä. Yrittäjäyhdistyksen säännöt mahdollistavat hallitustyöskentelyn, vaikka jäsen ei itse olisi yrittäjä. Työnantajan tulee kuitenkin olla järjestön jäsen.

Hallitus keskusteli kokouksessaan tiistaina 20.2. eri vaihtoehdoista ja päätti yksimielisesti, ettei se näe esteitä Nybergin puheenjohtajana jatkamiselle vuoden loppuun. Asialle on myös Nybergin työnantajan suostumus.

– Marinan sitoutuneisuus Porvoon Yrittäjien puheenjohtajan tehtäviin on ollut kiitettävää ja tuloksellista.  Yksi esimerkki siitä on hiljattain ja toistamiseen saamamme Uudenmaan paras paikallisyhdistys -palkinto. Olemme iloisia siitä, että Marina jatkaa puheenjohtajana vuoden loppuun.

Nybergin työnantaja on Tilitoimisto Lundström Oy, joka jatkaa Porvoon Yrittäjät ry:n jäsenenä.

– Selvää on kuitenkin Marinan siirtyessä yrittäjästä työntekijäksi toisen palvelukseen, emme voi vaatia häneltä samanlaista sitoutumista yrittäjien asioiden hoitoon virka-aikaan. Meillä on kuitenkin kolme varapuheenjohtajaa, joiden kesken eri tehtäviä voidaan jakaa, Närkki toteaa.

Nybergin puheenjohtajapestin kaksivuotiskausi päättyy vuoden lopussa.

– Aloitamme välittömästi valmistelut seuraavan puheenjohtajan valintaa varten. Uusi puheenjohtaja valitaan syksyllä, Närkki sanoo.