Marina Nyberg
9.11.2022 klo 21:50
Uutinen

Marina Nyberg luotsaamaan Porvoon Yrittäjiä

Porvoon Yrittäjät ry:n hallitus uudistuu reippaasti.

Porvoon Yrittäjät ry saa uuden puheenjohtajan vuosille 2023–24. Keskiviikkona 9.11. Kokouspoukamassa pidetty syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle Marina Nybergin (Tilitoimisto Lundström Oy).

Yhdistyksen nykyinen puheenjohtajana vuodesta 2021 toiminut Patrik Björkman (Bossons Group Oy Ab/Kuljetus Björkman) ilmoitti jo aikaisemmin, ettei hän ole käytettävissä puheenjohtajana seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Björkman on ehdolla Uudenmaan Yrittäjien hallitukseen.

Porvoon Yrittäjien hallitus koostuu puheenjohtajan lisäksi 10 jäsenestä. Uusina hallitukseen valittiin Sören Broman (Hornhattulan Kiinteistöt Oy), Piia Malmberg (Skogtech Oy), Dennis Mansner (Mainostalo dprint Oy), Helena Rehnberg (HR Accounting Oy) ja Tove Schakir (Dream Ark Oy), 2 v.

Hallitukseen uudelleen valituiksi tulivat Mikko Ahtiainen (ComWall Oy) ja Sakari Vehkala (Toimistotukku Talka Oy). Mika Laine (Itäväylä Viestintä Oy), Mikko Venäläinen (Työkalu & Tarvike Oy) ja Marella Närkki (T&M Grand Oy) jatkavat hallituksessa.

Lisäksi hallituksen työskentelyyn osallistuu asiantuntijajäseniä. Jäsenet valitaan tammikuussa uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Porvoon Yrittäjien hallitus kaudelle 2023. Vasemmalta Marina Nyberg, Marella Närkki, Tove Schakir, Helena Rehnberg, Mikko Ahtiainen, Sakari Vehkala, Piia Malmberg, Sören Broman, Miko Venäläinen, Dennis Mansner ja Mika Laine. Kuva: Patrik Björkman

Yrittäjän ja yrityksen hyvinvointi teemana

Yhdistys on nostanut toiminnan painopisteeksi ensi vuodelle yrityksen ja yrittäjän hyvinvoinnin.

– Haluamme parantaa yrittäjän arkea, vastavalittu puheenjohtaja Marina Nyberg tiivistää.

Teemaa tullaan käsittelemään kahdella alatasolla. Työyhteisön hyvinvointia peilataan hyvään johtajuuteen. Lisäksi keskiössä ovat ennakointi, mukautuminen ja ymmärtäminen.

– Tavoitteena on parantaa yritysten asiakasymmärrystä ja asiakaskäyttäytymisen muutosta. Myös työvoiman saatavuus nostetaan esille. Yrittäjien eläköityminen ja sukupolvenvaihdosasiat ovat aiheita, joille tuntuu olevan kiinnostusta.

Ensi vuoden toiminnassa tullaan jatkamaan panostamista myös tänä vuonna teemana olleeseen kestävään kehitykseen.

Porvoon Yrittäjien hallituksen puheenjohtajaksi valittu tilitoimistoyrittäjä Marina Nyberg puhuu sujuvasti suomea ja ruotsia. Kuva: Mika Laine

– Olemme tänä vuonna järjestäneet kaksi aiheeseen liittyvää tilaisuutta ja kolmas on tulossa. Tilaisuuksista monet yrittäjät ja yritykset ovat saaneet hyviä vinkkejä omaan vastuullisuustyöhönsä. Vastuullisuuteen panostavat yritykset tulevat olemaan vahvoja kilpailussa asiakkaista, Nyberg sanoo.

Porvoon Yrittäjät tulee satsaamaan myös Porvoon kaupungin kanssa yhdessä laadittavan yhteisen elinvoimalupauksen toteutukseen ja seurantaan. 

– Elinvoimalupaus on tavoitteena saada allekirjoitettua vielä tämän vuoden puolella.

Myös kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen yhteisen kehittämisryhmän hyvää yhteistoimintaa jatketaan.

– Jatkamme tapaamisia kuukausittain. Näiden tavoitteena lisätä vuoropuhelua yrittäjien ja kaupungin välillä sekä ymmärrystä puolin ja toisin. 

Myös tiivis yhteistyö kehitysyhtiö Posintran kanssa tulee jatkumaan. 

– Yhteiset suositut aamukahvit Posintran ja kaupungin kanssa tulevat jatkumaan.

Porvoon Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi valittu Marina Nyberg pääsi kokeilemaan nykyisen miltä puheenjohtajan nuija kädessä tuntuu. Nykyinen puheenjohtaja Patrik Björkman luovuttaa vetovastuun Nybergille vuodenvaihteessa. Kuva: Mika Laine

Suurin alueyhdistys

Porvoon Yrittäjien jäsenmäärä on tänä vuonna ollut pienessä laskussa. Yhdistys on kuitenkin edelleen Uudenmaan Yrittäjien suurin paikallisyhdistys 672 jäsenellään. 

Nykyisen puheenjohtajan, Patrik Björkmanin mukaan merkittävin syy poistumiselle on yritystoiminnan loppuminen. Hän uskoo, että koronapandemia ja epävakaa maailmantilanne on vaikuttanut moneen yritykseen.

– Vaikeina aikoina verkostojen merkitys ja tärkeys korostuu etenkin pienissä yrityksissä. Kattojärjestön eli Suomen Yrittäjien kautta pystymme tarjoamaan yrittäjälle valtavan määrän tietoa, vinkkejä ja apuja.

Porvoon Yrittäjät ry on Porvoossa toimivien yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten elinkeino-, yrittäjä- ja työnantajapoliittinen etujärjestö ja kontaktifoorumi yrittäjien ja eri sidosryhmien välille. Vuonna 2022 tuli kuluneeksi 76 vuotta yhdistyksen perustamisesta. Paikallisyhdistys tukee osaltaan Suomen Yrittäjien tavoitteita ja toimenpiteitä.