4.9.2017 klo 14:43
Uutinen

Menestysmusikaali ensi-iltaan Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Teatterissa saa ensi viikolla suomenkielisen kantaesityksen teatterin suursatsaus, musikaali Naisia hermoromahduksen partaalla.

Näytelmä perustuu espanjalaisen Pedro Almodovarin saman nimiseen, huippusuosittuun elokuvaan vuodelta 1988. Jeffrey Lanen kirjoittaman ja David Yazbekin säveltämän musikaalin juoni noudattelee varsin uskollisesti elokuvan tapahtumakulkuja. Se on absurdi farssi intohimoisista ja aktiivisista naisista ja kevytmielisestä miehestä, joka ei voi olla rakastumatta jokaiseen vastaantulevaan naiseen.

Hyvin rakennettua Broadway-musikaalia on esitetty hyvällä menestyksellä mm. Lontoon West Endissä. Se on elämäniloinen ja omalla tavallaan myös viisas tarina rakkaudesta, mustasukkaisuudesta ja särkyvistä sydämistä. Se näyttää hyvin tunnistettavalla ja hauskalla tavalla mihin kaikkeen hulluuteen rakkaus voi ihmisen ajaa ja kuinka ihanaa, mutta katoavaista rakkaus kuitenkin lopulta on.

Suomen kantaesitys on Hämeenlinnan Teatterille suuri satsaus, näyttelijöinä on koko talon näyttelijäkaarti sekä muutama vierailija. Musikaalin 6-miehistä orkesteria johtaa Antti Paranko.

Ohjaaja Maiju Sallas on viikko ennen ensi-iltaa luottavaisena. Hämeenlinnan Teatterin henkilökunta ja vierailijat saavat ohjaajalta kiitosta.

– Tätä on iso porukka tekemässä, erinomaiset näyttelijät ja hieno bändi, hän kiittelee.

Näyttelijä Mikko Töyssy kertoo näytelmässä ja sen musiikissa olevan jotain erityistä.

– Tämä on siitä harvinainen näytelmä, että omalla tauolla sitä löytää usein itsensä katsomosta seuraamasta muiden harjoittelemista. Laulut ovat niin vetäviä, Töyssy ihmettelee.

– Esityksen musiikki on jalan alle menevää, kapellimestari Antti Paranko nauraa.

Menevän musiikin siteeksi näytelmässä on juonellinen hyvä teksti, kyseessä on komedia, jossa käsitellään myös liikuttavia aiheita.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi