28.10.2023 klo 21:40
Uutinen

MEOM Oy ja tatuointitaiteilija Antti Rossi valittiin Jyväskylän Vuoden Yrittäjiksi 2023

Jyväskylän Vuoden Yrittäjäksi 2023 on valittu verkkosivustotoimisto MEOM Oy ja Jyväskylän Vuoden Yksinyrittäjäksi tatuointitaiteilija Antti Rossi. Palkinnot julkistettiin Jyväskylän Yrittäjien 40-vuotisgaalassa Aalto-salilla lauantaina 28. lokakuuta.

MEOMin toimitusjohtaja Janne Puustinen otti tiedon palkinnosta vastaan ilahtuneena ja samalla hieman ristiriitaisin tuntein. ”Yrittäjyyttä ei tehdä palkinnot mielessä, mutta toki valinta vuoden yrittäjäksi kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Se on osoitus myös siitä, että meidän arvopohjainen ja ihmisläheinen toimintatapamme on noteerattu myös talon ulkopuolella”, hän toteaa.

Palkitsemisraadin mukaan MEOMin nuoret yrittäjät ovat kyenneet kehittämään haastavassakin toimintaympäristössä pysyvää ja kannattavaa liiketoimintaa. Myöntämisperusteissa todetaan, että yrityksen toiminnassa näkyy halu kehittyä ja viedä omaa osaamistaan eteenpäin sekä hyödyntää ja kehittää yrittäjäverkostoja. Myös yrityksen positiivisuus näkyy ulospäin.

Vuonna 2012 perustettu MEOM suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää verkkosivustoja b2b-yrityksille. Sen liikeidea on pysynyt samana alusta lähtien. ”Haluamme auttaa b2b-yrityksiä tekemään laadukkaita verkkosivuja, jotka parantavat niiden liiketoimintaa. Olemme ainoa suomalainen b2b-yrityksiin keskittynyt verkkosivustotoimisto. Tähän liittyy myös yrityksemme nimi, joka tulee sanoista Me Emme Ole Mainostoimisto”, kertoo Puustinen, yksi yhtiön neljästä perustajajäsenestä.

MEOM Oy

MEOMin liikevaihto vuonna 2022 oli 1,7 miljoonaa euroa ja se työllistää 20 verkkosivuasiantuntijaa Jyväskylässä ja Helsingissä. Yhtiön asiakkaisiin kuuluvat muun muassa iLOQ, RELEX, Firstbeat ja Howspace.

Jyväskylän Vuoden 2023 Yksinyrittäjäksi valittu Antti Rossi pitää palkintoa mukavana tunnustuksena hänen 30-vuotisesta työstään tatuointitaiteilijana. Myöntämisperusteissa kuvaillaan Rossia kansainvälisesti tunnustetuksi tatuointiyrittäjäksi, joka on toimillaan luonut uskottavuutta alan toimintaan ja osoittanut, että tatuointiliiketoiminnassa voidaan tehdä pitkä ura yrittäjänä. Hänen kerrotaan luoneen asiakkaille elinikäisiä muistoja iholle hankalissakin työasennossa.

Rossi myöntää, että työ on fyysisesti raskasta. ”Tässä työssä ei ole koskaan hyvää työasentoa. Piirtäminen tehdään etukenossa, mikä on selälle kaikkein pahinta. Minullakin on selässä välilevyn rappeumia ja pullistumia, jotka aiheuttavat kipua.” Hän pitää kunnostaan huolta venyttelemällä, nyrkkeilemällä ja käymällä hierojalla.

Antti Rossi perusti Jyväskylän ensimmäisen tatuointistudion, Fireline Tattoon, vuonna 1993. Kipinä yrittämiseen syttyi tatuointimessuilla Helsingissä 1980-luvun lopussa. ”Siellä pääsi katsomaan läheltä, kun taiteilijat tekivät töitänsä. Se viehätti minua ja ajattelin, että tuota täytyy kokeilla”, lapsesta saakka piirtämistä harrastanut mies kuvailee. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Rossi toimi vartijana.

Ennen internet-aikaa paras markkinointikanava oli puskaradio, jonka avulla asiakkaat löysivät Rossin nopeasti. Suurin asiakasryhmä oli 18–30-vuotiaat nuoret, kuten nykyäänkin. Rossin töitä on palkittu useilla kansainvälisillä tatuointimessuilla, ja hän on toiminut myös tuomarina tatuointikilpailuissa. Eniten mies nauttii työssään piirtämisestä, edelleen. ”Yhtenäkään aamuna ei ole harmittanut lähteä töihin.”

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja ja yhtiön perustajajäsen Janne Puustinen, MEOM Oy, 040 575 8298, janne@meom.fi
Yrittäjä Antti Rossi, Fireline Tattoo, 0500 540 494, antti.rossi@firelinetattoo.fi
Puheenjohtaja Jari Parkkisenniemi, Jyväskylän Yrittäjät ry, 050 355 5087, jyvaskylan@yrittajat.fi

Fireline Tattoo / Antti Rossi, kuvaaja: Petri Voudinmäki / Studio Woudin
MEOM Oy / Janne Puustinen, kuvaaja: Anssi Kumpula