18.2.2019 klo 13:30
Uutinen

Merkittävä vetovoimakohde tulossa Hämeenlinnan keskustaan

Yksityinen kehittäjäryhmä suunnittelee Hämeenlinnan keskusta-alueelle kaupunkikehityshanketta, johon sisältyy mm. monitoimiareena.

Yksityinen kehittäjäryhmä suunnittelee Hämeenlinnan keskusta-alueelle kaupunkikehityshanketta, joka sisältää mm. uuden monitoimiareenan, asumista, liiketilaa, toimistoja, liikunta- sekä ravintolatiloja. Toteutettavan hankkeen pääarkkitehtikumppanina toimii PES-Arkkitehdit Oy, kiinteistökehittäjänä GSP Group Oy ja hankkeen konseptista vastaa Sepos Oy.

Hanke luo ainutlaatuisen keskusta-alueen jatkeen kauniin rakennetun kaupunkiympäristön sekä arkkitehtuurin avulla. Hanke sisältää areenan, toimistoja, asuntoja, liikuntatiloja, arjen palveluita sekä yhteistiloja. Se on suunnattu parantamaan lähialueen asukkaiden elämänlaatua sekä kehittämään Hämeenlinnan matkailua. Hankkeeseen suunnitellut kaupalliset matkailu- ja vapaa-ajanviettokohteet lisäävät mahdollisuuksia markkinoida Hämeenlinnaa houkuttelevana asuinalueena ja ympärivuotisena vierailukohteena.

Hanke vastaa Hämeenlinnan kaupungin monipuolisiin ja vaativiin tulevaisuuden tavoitteisiin tuottaa elinvoimaa. Se luo keskustan kaupunkikuvaan uuden dynaamisen ja kohottavan elementin, joka on tasapainossa ympäristön kanssa, yhdistyen saumattomasti Vanajaveden rantaan.

– Hämeensaari hanke on onnistuessaan kaupunkia kohottava hybridi, jossa eri toiminnat tukevat toisiaan. Se myös tukee alueelle mahdollisesti rakennettavia muita hankkeita, kuvailee Hämeenlinnan kaupungin johtaja Timo Kenakkala.

– Seuraavaksi hankkeen edustajat ja Hämeenlinnan kaupunki lähtevät tarkentamaan suunnitelmia yhdessä. Jatkosuunnittelussa tullaan huomioimaan hankkeen liittyminen perusteellisemmin muun muassa Verkatehtaaseen ja joukkoliikenteen reitteihin, Ilkka Kilpimaa Sepos Oy:ltä sanoo.

Muita kiinnostavia aiheita