14.5.2018 klo 14:54
Uutinen

Microsoftin jättipotkujen seuraus: Sadat ryhtyivät yrittäjäksi

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan lähes 90 prosenttia Microsoftin irtisanomista työntekijöistä löysi uuden uran, monet yrittäjyydestä.

Microsoft ilmoitti kesällä 2015 laiteliiketoiminnan strategiamuutoksesta ja antoi lähtöpassit yli 3 000 henkilölle. Vähennykset kohdistuivat Tampereelle, Espooseen ja Saloon.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan lähes 90 prosenttia irtisanotuista työntekijöistä löysi uuden työpaikan.

Nopeaan uudelleen työllistymiseen tai muun urapolun löytämiseen tähdättiin viidellä eri tavalla: neuvontapalveluilla (TE-toimistot), toimivien yritysten digitalisoitumisella (Tekesin Digiboosti), uusien investointien houkuttelulla Suomeen (Invest in Finland) ja uusien yritysten synnyttämisellä sekä osaamisen ylläpitämisellä ja kehittämisellä (Polku-ohjelma ja Euroopan globalisaatiorahasto).

– Nopean uudelleen työllistymisen tavoitteessa on onnistuttu hyvin. Erittäin vaikean lähtötilanteen jälkeen on tullut myös paljon positiivisia uutisia, kun kokeneet ammattilaiset ovat synnyttäneet Suomeen uusia it-yrityksiä, tehostaen näin digitalisaation etenemistä, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Microsoftin oma Polku-ohjelma tarjosi tukea 205:lle yritykselle. Yhteensä 11 prosenttia irtisanotuista ryhtyi yrittäjäksi. 55 prosenttia irtisanotuista osallistui yhtiön ja TE-toimistojen yhteistyössä järjestämään muutoskoulutukseen.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että niin moni entinen kollegamme on työllistynyt Polku-ohjelman avulla. Ohjelma on saanut paljon kiitosta niin osallistujilta kuin ulkoisilta tahoilta, sanoo Microsoftin Polku-ohjelman johtaja Rilla Hiillos.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: IStockphoto